21 LEKCIJA 21. GADSIMTAM

Cena
28.35 €
“21 lekcija 21. gadsimtam” nav tā grāmata, kas tūlīt un pilnībā maina uzskatus par pasauli. Taču cilvēks, kurš to būs izlasījis kļūs ne tikai zinošāks, bet arī gudrāks, pat viedāks. Gatavāks nākotnei, kas jau klauvē pie mūsu durvīm. Domāta katram, kurš interesējas par politiku un tehnoloģijām, bet nevēlas, ka tās viņu izmanto un manipulē.

Juris Lorencs,
žurnālists
Autors Juvāls Noa Harari
Izdevējs Jumava
Lappušu skaits 334
Svars (kg) 0.600
Izmērs (cm) 15.7 × 24.0 × 3.0

Preces apraksts

Par Harari secinājumiem var strīdēties, tomēr galvenie procesi, kurus viņš šajā darbā aplūko, nākotnē ietekmēs ikvienu no mums ― sākot ar mākslīgā intelekta izplatību un beidzot ar reliģiskā fundamentālisma pieaugumu, migrāciju un klimata pārmaiņām. Turklāt šī grāmata ne tikai apraksta iespējamo tuvās nākotnes pasauli, bet arī sniedz padomus, kā katram no mums izdzīvot šajā nemiera pilnajā un stresainajā nākotnē.

Ivars Ijabs,
politologs, Eiropas Parlamenta deputāts

 

Šī augstākās raudzes intelektuāļa, Oksfordas doktora un Jeruzalemes Ebreju universitātes filozofijas un vēstures profesora Juvāla Noa Harari grāmata līdzīgi viņa pārējiem pēdējos gados izdotajiem sacerējumiem (“Sapiens. A brief History of Humankind” (2011), “Homo Deus. A brief History of Tomorrow” (2015)), modelē cilvēces attīstību no Silīcija ielejas institūtu futuroloģisko pētījumu skatu punkta. Tā vienlaikus satur gan prognozi, gan brīdinājumu par to, kur pasaules finanšu un tehnokrātiskās sabiedrības patiesie vadītāji turpmākajās desmitgadēs var novest globālo sabiedrību. Vērojot dzīves attīstību Latvijā, lasītājam pašam ir iespējams  secināt, vai pasaule attīstās par “Silīcija ielejas Kasandru” dēvētā filozofa analītiski izsecinātajos virzienos.

Ojārs Spārītis,
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Juvāls Noa Harari
Izdevējs: Jumava
Izdošanas gads: 2020
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi