Iekārto māju 2/2019

Cena
1.00 € 1.98 €
Akcija08.04.2024 – 29.04.2024
Lappušu skaits 64
Izdevējs Izdevniecība Dienas Žurnāli
Svars (kg) 0.110
Izmērs (cm) 29.0 × 20.0 × 0.3

Preces apraksts


Ko lasīt žurnālā “Iekārto Māju”
• Arhitekte Ineta Tumaševska uzskata, ka vasarnieka dzīvei nav nepieciešams tāds pats mājokļa iekārtojums kā pastāvīgā mītnē. Ja vasara tiek vadīta vecā, nolietotā mājoklī, nevajag no tā par varītēm izveidot smuku „konfekti”. Labāk izcelt veco sienu, grīdu un durvju šarmu. Savukārt, uz neilgu laiku iekārtojoties jaunā vietā, interjerā patīkamus akcentus ienesīs tekstils. Tāpat nevajadzētu izvairīties no saliekamu un piepūšamu mēbeļu izmantošanas.
• Pat tad, ja ir skaidrs, kādi krāsu toņi derētu dzīvojamajām telpām, var apjukt niansēs. Tāpēc  veikala „Rija” tekstila dizainere Kristīne Ramane uzsver, ka pamatkrāsas ir tikai trīs – dzeltenā, sarkanā, zilā – un baltā un melnā kā papildu krāsas. Sajaucot pamatkrāsas un papildkrāsas dažādās kombinācijās, tiek iegūtas visas pārējās. Ja nolemts pārkrāsot istabas sienas, jāatceras, ka labāk ir sienas pieskaņot mēbelēm, nevis otrādi. 
• Pienāk laiks, kad arī pilsētniekam gribas savu dārziņu. Tad izrādās, ka nav nemaz vietas, kur izaudzēt kādu puķi, ķirbi vai tomātu. Tomēr, palūkojoties apkārt, atrodas labi risinājumi. Lūk, viena no iespējām: iegādājamies apmēram 10–15 litru lielu konteineru un apakšdaļā izurbjam drenāžas caurumus liekā ūdens novadīšanai (ja vien konteiners nav likts tieši uz zemes). Apakšdaļā ieberam 7–10 cm biezu šķembu, keramzīta vai māla lausku drenāžas kārtu un virs tā vismaz 10–15 cm auglīgu substrātu. Jāatstāj vēl brīva mala, lai, augus laistot, ūdens nešļakstās pāri. Šādi var audzēt salātus, garšaugus, podu tomātus, zemenes, arī kliņģerītes, samtenes, pelargonijas un citas puķes.
• Kā speciāli „Iekārto Māju” raksta makšķerēšanas eksperts Egīls Zirnis, lai arī mūsdienās izklaižu iespēju kļūst arvien vairāk, arvien lielāks skaits sieviešu brīvajā laikā pievēršas makšķerēšanai, jo “ne jau pēc zivīm makšķernieks dodas, bet gan pēc veselības, jo zivis vieglāk nopirkt tirgū”. Reizē ar padomiem, kādu apģērbu un rīkus uzvēlēties, autors citē kādu pieredzējušu makšķernieci: “Diemžēl jāapbēdina tās sievietes, kuras domā, ka sieviete labāk jūt zivi, tāpēc viņai labāk ķeras. Iesācējām tiešām ķeras labāk, bet, kad viņas iemācās, kā jāķer pareizi, tad ķeras tāpat kā visiem.”
• Vasara ir laiks, kad  papildināt organisma vitamīnu krājumu, ko deldēsim ziemā. Viens no variantiem – svaigu augļu, ogu un dārzeņu sulas dzeršana. Taču, lai to iegūtu, ir vajadzīga sulu spiede. Veikalos nopērkamas dažādas: gan par dažiem desmitiem, gan vairākiem simtiem eiro. Par jaunās sulu spiedes efektivitāti netieši liecina spiedei pievienotā krūze; liela būs tad, ja krūzes tilpums ir 2 l. Un vēl – jaunākajiem modeļiem ogu un dārzeņu samalšana un sulas izspiešana notiek, nepiekļūstot skābeklim.
• Siltie gada mēneši ir vispiemērotākais laiks, lai pārliecinātos, kādā stāvoklī ir jūsu mājas jumts. Sāciet ar lietus ūdens notekcauruļu apskati, tad pārliecinieties, vai nav radušās sūces jumta plakņu salaiduma vietās un, visbeidzot, kādā stāvoklī ir pats segums. To var izdarīt, kāpjot uz jumta, bet pieredzējuši jumiķi atgādina, ka mēs dzīvojam 21. gadsimtā un kāpēc lieki riskēt, ja apskati var veikt ar drona palīdzību. 
• Demogrāfs Ilmārs Mežs uzsver, ka tā ir laba sajūta – uzzināt, kura Latvijas vieta bijusi senčiem svarīga, un tur aizbraukt. Turklāt šāds ceļojums var kalpot kā pamudinājums sākt veidot dzimtas ciltskoku. Sāciet ar savu ģimeni, noskaidrojiet vecāku, vecvecāku vārdus, uzvārdus, dzimšanas gadus un – svarīgākais – dzimšanas vietas, kas dos informāciju par to, kādā draudzē meklējamie cilvēki reģistrēti.
 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Izdošanas gads: 2019
Izdevējs: Izdevniecība Dienas Žurnāli

Citi piedāvājumi

Akcija

Dari Pats, maijs 2022

1.50 € 4.90 €
Akcija spēkā: 08.04.2024 – 29.04.2024