INSOMNIA

Cena
12.56 €
Atkārtots izdevums
Autors Ilze Jansone
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 208
Svars (kg) 0.360
Izmērs (cm) 20.0 × 14.0 × 2.3

Preces apraksts

 ATKĀRTOTS IZDEVUMS!

“Divpadsmit gadus pēc romāna “Insomnia” sarakstīšanas tam joprojām ir īpaša vieta latviešu literatūras vēsturē kā pirmajam prozas darbam, kas izvērsti vēsta par divu sieviešu iemīlēšanos. Tā galvenā varone teoloģijas studente Padma, kristiete būdama, vēlas ievērot baznīcas noteikumus, tāpēc homoseksuālas attiecības viņai ir aizliegtais auglis. Tomēr pēc pretošanās kārdinājumam, kas novedusi Padmu depresijā, viņa uzsāk kaislīgu kopdzīvi ar liktenīgo sievieti Rasu.

Par abu varoņu mīlestību un šķiršanos grāmatā vēstīts aizraujoši un aizkustinoši: netrūkst nedz asprātīgu 21. gs. sākuma Rīgas realitātes un jauno intelektuāļu vides aprakstu, nedz kultūrvēsturisku atsauču un slēptu nozīmju, tā radot daudzslāņainu, detaļās baudāmu tekstu.” 

Anna Auziņa, dzejniece un literatūrzinātniece

 

“Kaislīgi izstāstīts stāsts par ilgām pēc Dieva, otra cilvēka un sevis ieraudzīšanas viņu acīs. Jutekliski aprakstīti visi atkarību un līdzatkarību elles loki, kā arī atklāts mīlestības vispārcilvēciskums un dievišķums, neierobežojot to cilvēku izdomātu noteikumu kanonos. Autore atklāj savu varoni visā tās cilvēcīgumā un īstumā, līdz ar to dāvājot ikvienam no mums, kuram atpazīstama atkarīgu vai līdzatkarīgu attiecību pieredze, iespēju tikt ieraudzītiem.”

Inga Gaile, dzejniece un rakstniece

Grāmatas mākslinieki Sarmīte Māliņa un Oskars Stalidzāns

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Ilze Jansone
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2022
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €