Vesels seniors, 2019

Cena
1.00 € 1.59 €
Akcija08.04.2024 – 29.04.2024
Lappušu skaits 48
Izdevējs Izdevniecība Dienas Žurnāli
Svars (kg) 0.080
Izmērs (cm) 29.0 × 20.0 × 0.3

Preces apraksts

VESELS SENIORS
Pārdomām! Vecumdienas – nodzīvotās dzīves atspulgs. Saruna ar gerantologu un profesoru Jāni Zaļkalnu: “Man patīk jaunā novecošanas filozofijas paradigma, kas saka, ka dzīve ir nodzīvojama vienā elpas vilcienā, tāpēc svarīgi pēc iespējas ātrāk identificēt to, kas traucē dzīvot, piemēram, kaitīgos ieradumus, un spert nākamo soli, lai no tiem atbrīvotos.”

Zināšanai! Nevilcinies pavaicāt ģimenes ārstam: Vai varu lūgt izrakstīt lētākas zāles? Kāpēc ne vienmēr varu saņemt nosūtījumu uz izmeklējumu? Vai par ārsta vizīti mājās senioram būs jāmaksā? 

Sirdij! Jākontrolē ne tikai savs asinsspiediens. Astoņi vienkārši dzīvesveida likumi, ko viegli ievērot, lai jūsu sirds ilgāk būtu vesela.

Locītavām! Reimatoloģe Anna Mihailova izskaidro atšķirību – kad paaugstināta urīnskābe liecina par podagru un kad tā ir hiperurikēmija. Tomēr abos gadījumos jābūt plānam, kā urīnskābi atgriezt normas robežās.

Vēderam! Izcilo profesoru un gastroenterologu Anatolija Danilāna un Mārča Lejas padomi pret dažādiem vēdera niķiem – pūšanos, aizcietējumiem, dedzināšanu...

Veselībai! Noteikti daudzās mājās pēdējā laikā tika apspriests ziņās redzētais gadījums, kad Vācijas kanclerei Angelai Merkelei svinīgu pasākumu laikā sākās grūti savaldāma trīce. Meklējot atbildi, kādēļ roku vai ķermeņa trīcēšana mēdz sākties, noskaidrojām, ka tā nav tikai ar novecošanos saistāma vaina, bet vairogdziedzeri gan iesaka izmeklēt. 

Mugurai! No dārza darbiem atteikties nevajag, tikai jāpiedomā pie pozām, kādās veic šos darbus, lai labi būtu ne tikai gurķiem un tomātiem, bet arī mugurai. Kā pareizi strādāt un ko darīt, ja sprands tomēr sāp, iesaka fizioterapeiti.

Profilaksei! Kustēties svarīgi jebkurā vecumā. Sporta ārsts Uģis Kreitenbergs iesaka aktivitātes, ar kurām sākt nodarboties senioram, kurš ar sportisku dzīvesveidu līdz šim bijis uz “jūs”.

Uzturam! Ja ciemos tevi cienā ar zivīm, skābpiena produktiem, ogām vai kāpostu ēdieniem, tad zini, ka vēl labu veselību. Uzzini arī, kā negatavi banāni un divreiz sildīti kartupeļi var palīdzēt zarnu mikroflorai un kā pareizi fermentēt dārzeņus.

Iedvesmai! Aktīvu cilvēku pieredzes stāsti
Vilnis Līdaka – Rundāles pils vecmeistars, restaurators ar cara Nikolaja II bārdu – joprojām modelis reklāmās.
Ko dziedātājs Viktors Lapčenoks dara savā labā, lai justos tik mundrs.
Jadviga Reneslāce 79 gadu vecumā joprojām strādā par ūdens sporta veidu instruktori – vasarā Rīgā, ziemā – Ēģiptē.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Izdošanas gads: 2019
Izdevējs: Izdevniecība Dienas Žurnāli

Citi piedāvājumi