Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā gaumīgi iekārtot piemājas dārziņu?

Saule spīd arvien spožāk un ilgāk, kas liecina, ka atkal ir pienācis laiks apkārtnes sakopšanai un labiekārtošanai. Ja Tev ir piemājas dārziņš, šis nav mazs uzdevums, tāpēc vērts to sākt laikus, un, ja apbruņosies ar pozitīvu attieksmi un svaigām idejām, šis process var būt pat ļoti patīkams. Par idejām kā gaumīgi iekārtot savu piemājas dārziņu – šajā rakstā!

Pārkārto un uzlabo!

Pirms dārziņa iekārtošanas tas vispirms ir jāsakārto – pērnā rudens lapas, koku zari un citi gruži – tās ir lietas, ar kurām jātiek galā vispirms. Kad telpa iekārtošanas darbiem ir gatava, seko patīkamākais process – tā iekārtošana jaunajai sezonai!

Viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem veidiem piemājas dārziņa iekārtošanai ir elementu pārkārtošana. Pirms meklēt jaunas dārza mēbeles internetā vai veikalā, pārvieto jau esošos krēslus un dīvānus. Šādi ne tikai ietaupīsi naudu, bet varēsi arī no jauna novērtēt esošo dārza furnitūru.

Ja jūti, ka dārziņa zonai tomēr noderētu kāds dizaina atsvaidzinājums, piemeklē jaunus elementus un aksesuārus – tikai daži spēj būtiski pārvērst jau ierasto atpūtas zonu. Daži no šiem papildinājumiem var būt:

  •  jauni spilveni krēsliem un dīvāniem;
  • dekoratīvas urnas vai vāzes;
  • dažādi dekoratīvi gaismas ķermeņi un virtenes;
  • krāsaini galdauti;
  •  jauni abažūri esošajiem gaismas elementiem;
  • āra terases paklājiņi.

Šie aksesuāri nemaksā dārgi, taču spēj piešķirt pavisam jaunu izskatu Tavam piemājas dārziņam. Nebaidies no drosmīgiem dizaina risinājumiem un spilgtām krāsām – ir taču pavasaris!

Arī dārziņš ir pelnījis atsvaidzināšanu!

Ja Tavā piemājas teritorijā ir dārziņš vai ir vieta tādai izveidošanai, tas arī ir iekļaujams pavasara tīrīšanas darbu sarakstā. Pirmais darbs ir veco, novītušo augu, lapu un zaru novākšana, kuri ir sakrājušies no pagājušās sezonas. Vienalga vai Tu dārziņu iekārto no jauna vai uzkop jau esošo, sākt no baltas lapas parasti ir daudz vieglāk.

Kad esi gatavs jaunu augu stādīšanai, velti laiku krāsu izvēlei! Pavasaris ir laiks, kad mostas viss dzīvais, tāpēc izvēlies košu krāsu paleti, kura to akcentē. Iedvesmu aktuālajām tendencēm vari meklēt internetā, kur vari smelties daudz svaigu ideju kā gaumīgi dārziņu izgaismot vai to izveidot neierastās vietās, piemēram, uz balkona vai jumta.

Jaunas dārza mēbeles

Ja Tev speciālu dārza mēbeļu vēl nav vai jūti, ka vecās jau savu laiku ir godam nokalpojušas, ir laiks piemeklēt jaunas. Ja budžets to atļauj, visvienkāršāk un ērtāk ir iegādāties dārza mēbeļu komplektu, jo tas būs jau gaumīgi saskaņots. Šie komplekti var būt lielāki un iekļaut dīvānus, krēslus, galdus un zviļņus, kā arī pieticīgāki komplekti, piemēram, pusdienošanai svaigā gaisā, kuri iekļauj pāris krēslus un galdu.

Lai arī kādas būtu Tavas vajadzības, pārliecinies, ka šīs mēbeles ir gatavotas no kāda no sekojošiem materiāliem:

  • sintētiskā pinuma;
  • bambusa;
  • tīkkoka;
  • alumīnija;
  • plastmasas.

Šie materiāli ir izturīgāki pret ārējās vides un laikapstākļu ietekmi un kalpos krietni vien ilgāk. Iegādājoties specializētas dārza mēbeles, nebūs jāsatraucas par to piemērotību lietošanai zem klajas debess, vien vērts ņemt vērā, ka daži materiāli ir dārgāki par citiem, kas var krasi ietekmēt šo mēbeļu cenu.

Izvēlies sev piemērotas dārza mēbeles internetā!

Pirms doties uz veikalu ir vērts aplūkot dārza mēbeļu un aksesuāru piedāvājumu internetā. Piemēram, interneta veikalā 1a.lv, vari ātri un ērti atzīmēt sev vēlamo dārza mēbeļu tipu un materiālu no kā tās izgatavotas, atlasot tās mēbeles, kuras varētu iederēties tieši Tavā dārziņā! Ienāc www.1a.lv un izvēlies savu pavasara mēbeļu komplektu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti