Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lietotu auto TOP 10, kurus labāk neizvēlēties

Ne visi var atļauties iegādāties pilnīgi jaunu automašīnu salonā, tieši tāpēc izvēle tiek izdarīta par labu lietota automobiļa iegādei. Protams, pērkot lietotu auto, jāņem vērā dažādi faktori, gan mašīnas nobraukums, gan tās vēsture un tehniskais stāvoklis, kas ne vienmēr ir tik viegli izdarāms. Papildu ir vērts pievērst uzmanību arī vispārīgām atsauksmēm par noskatīto automašīnas modeli, lai uzzinātu, kuriem auto ir visbiežāk rodas tehnikas problēmas vai, kuri tiek uzskatīti par satiksmei nedrošākiem auto.

 

Latvijā ļoti daudzi izvēlas iegādāties lietotus auto no Vācijas, jo pateicoties labajiem Vācijas ceļiem mašīnas ir labākā stāvoklī un ar salīdzinoši labāku ritošo daļu.

Tāpēc piedāvājam TOP 10 lietoto automašīnu modeļus, kurus labāk neizvēlēties, jo tie mēdz biežāk saplīst, ir dārgākas remonta izmaksas un remonts var prasīt ilgāku laiku, nekā gribētos.

Tops balstīts uz vienu no pasaulē ietekmīgāko autoekspertu mediju “What Car?”, kas kopš 1972.gada tiek izdots Lielbritānijā un arī citās pasaules valstīs.

Kādus auto labāk neiegādāties?

BMW 1.sērijas automašīnas (2004-2011)

Nav noliedzams, ka BMW markas automobiļi Latvijā ir ļoti populāri, un tomēr “What Car?” pētījumā tieši BMW pirmās sērijas automobiļiem, tiek piešķirta negodpilnā pirmā vieta, ierindojot to neuzticamāko lietoto auto priekšgalā. “What car?” piešķirtais reitings šai automašīnai ir tikai 40,1%. Tāpēc, lai lietota auto iegāde nesagādātu vilšanos, ir vērts padomāt par cita BMW modeļa iegādi.

Ford Kuga (2008-2012)

Šim automobilim jau no pašiem pirmsākumiem nav bijusi tā labākā slava, tāpēc nav arī liels pārsteigums, ka topā šis auto ierindojies otrajā vietā, sasniedzot reitingu 44.2%.

Nissan Qashqai (2007-2013)

Topa trešajā vietā iekļuvis auto, kas Latvijā bija viens no populārākajiem krosoveriem. Cena lietotam auto arī šobrīd Latvijas tirgū ir 3650 līdz 9290 EUR. “What Car?” šim auto piešķīris 55,4% reitingu.

Opel Astra (2004-2009)

Noteikti daudzi zina anekdoti par to, ka saulīte lec, vardīte lec, bet Opel nelec. Anekdotes pat Opel mašīnām Latvijā jau kļuvušas par sava veida folkloru, līdz ar to pat īsti nepārsteidz, ka arī šī mašīna iekļuvusi “What Car?” topā, ar reitingu 58,3%. Arī starp lietotām automašīnām šo modeli var atrast un iegādāties sākot no 690 EUR.

Opel Insignia (2008-2017)

Paturpinot jau iepriekš pieminēto anekdošu tēmu, var pat nedaudz pasmieties, ka topā nākamā pēc kārtas arī Opel markas automašīna, iegūstot to pašu 58.35 reitingu kā Opel Astra. Tomēr arī lietota Opel Insignia ir dārgāka par Opel Astra, šo auto var iegādāties sākot no 3600 EUR.

Ford Focus (2004-2010)

Ford Focus ir pietiekami maza un kompakta, līdz ar to daudzi cilvēki to izvēlas iegādāties, tomēr pēc “What Car?” pētījuma tās reitings tiek novērtēts ar 59% atzīmi. Iespējams, ka tas tiek saistīts ar to, ka šis modelis jau ir novecojis, un līdz ar to arī parādās dažādas problēmas, kas var sagādāt galvas sāpes to īpašniekiem.

Volkswagen Passat ar dīzeļa dzinēju (2005-2015)

Kā jau īstenam “tautas vāģim” piedien arī šis modelis ir cilvēku iemīļots modelis arī Latvijā. Tomēr Passat modelis tieši ar dīzeļa dzinēju ir nokļuvis šajā topā ar reitingu 59.9%, galvenokārt jau tāpēc, ka tam bieži atgadās dažādas ķibeles un uz servisu jādodas pietiekami bieži.

Land Rover Discovery (2004-2017)

Lai arī Latvijas ceļiem džipi ir ļoti noderīgi un tāpēc cilvēki bieži tos iegādājas, tieši Land Rover un arī Range Rover automobiļi jau sen saņēmuši pamatotu kritiku no nozares profesionāļiem. Arī “What Car?” to ierindojis savā topā, piešķirot reitingu 60.3%

BMW 5.sērijas automašīnas (2003-2010)

BMW 5.sērijas automašīnas topa 9.vietā iekļuvušas pateicoties savai elektronikai un savam aprīkojomam, kas bieži mēdz plīst un attiecīgi - auto bieži jāved uz servisu. Šī modeļa reitings tiek novērtēts ar 60,8%.

Renault Clio (2005-2012)

Renault Clio autoeksperti piešķīruši reitingu 62,6%. Lietotu Renault Clio tirgū var iegādāties sākot no 1650 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti