Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Steidzami jāremontē vai jāpērk jauns auto? Te ir risinājums!

Mūsdienās automašīna vairs nav luksusa prece, bet gan izcils produktivitātes instruments. Svarīgas tikšanās, karjeras virsotnes, izglītība un izklaide - attālums tam vairs nav šķērslis. Auto ātri un ērti nogādā no punkta A līdz punktam B mūs pašus un mūsu bērnus. Šīs privilēģijas mūsdienās var baudīt ikviens.

Lai nu kā, daudzi varētu teikt, ka pagales riteņos met tieši finansiālie apsvērumi.

Tiem, kuri vēl tikai plāno auto iegādi, bet bankas kontā pietrūkst līdzekļu tūlītējam pirkumam, tas šķiet pārāk tāls sapnis.

Savukārt rūdīti vadītaji nereti saskaras ar cita rakstura problēmu - negaidītām tehniskām ķibelēm. Arī tās prasa tūlītēju darbību, taču esošās finansiālās iespējas ne vienmēr to ļauj atrisināt.

Abos gadījumos nepieciešami ir papildus līdzekļi jau šodien. Ko darīt? Iespējams, Tev var būt noderīgs aizdevums.

Šajā rakstā noskaidro, kāpēc ātrais kredīts  ir parocīgs risinājums auto jautājumos, un kā atpazīt sev izdevīgāko aizdevuma variantu plašajā kredītu piedāvājumā!

1.Ātrais kredīts auto remontam

Vieglākais un vienkāršākais veids, kā ikviens savu auto var padarīt drošāku un efektīvāku, - regulāri rūpēties par to. Ir jāpieņem gudri lēmumi, bet Tu nekad nevari zināt, kas notiks nākotnē. Atceries - Tu esi nācis pasaulē bez rezeves daļām!

Auto remontam parasti ir nepieciešami vērienīgi finansiālie līdzekļi, kuri ne vienmēr ir pa rokai vajadzīgajā momentā. Kā rīkoties?

Ātrais kredīts ir labs variants, jo to ir iespējams noformēt attālināti. Galvenais, lai Tev ir mobilā ierīce vai dators ar interneta savienojumu. Tādā kombinācijā ātro naudas aizdevumu saņemsi 15 minūšu laikā, neatkarīgi no vietas, kur šobrīd atrodies.

Izvēlies ātro kredītu gadījumos, kad:

  • Esi nonācis neparedzētā force majore situācijā, kad steidzami nepieciešams auto remonts;
  • akūti nepieciešams iegādāties oriģinālās detaļas mašīnai, tomēr tās maksā vairāk, nekā pašlaik vari atļauties;
  • vēlies parūpēties par savu auto laicīgi, tomēr līdz algai jāgaida vēl pāris dienas;
  • autoservisā ir izdevīgas atlaides Tev interesējošam pakalpojumam, taču alga aizkavējusies;
  • steidzami nepieciešams iegādāties apdrošināšanas polisi, taču nevēlies lieki tukšot krājkontu.


2. Kāpēc izvēlēties ātro kredītu, iegādājoties jaunu auto?

Ātrais kredīts jauna auto iegādei ir parocīgs risinājums gadījumos, kad:

  • ir uzkrāta lielākā daļa summas, tomēr nav vēlēšanās atlikt auto iegādi līdz gaidāmajiem ienākumiem;
  • summa auto iegādei ir uzkrāta, tomēr to nonākšana norēķinu kontā prasa zināmu laiku;
  • auto vērtība ir ekvavilenta ar Taviem ikmēneša ienākumiem, taču piedāvājumam ir derīguma termiņš. Tas ir visizplatītākais scenārijs, iegādājoties auto ar sludinājumu portālu starpniecību vai no paziņām.

Auto jautājumos cilvēki bieži vien lemj par labu auto līzingam, tomēr tas ir aizdevuma veids ar neelastīgiem nosacījumiem. Izvēloties kredītu, Tev tiek dota lielāka rīcības brīvība. Piemēram, vari izvēlēties jebkuru automašīnu, neatkarīgi no tās vecuma - pilnīgi jaunu vai pat klasiku jeb vecāka izlaiduma gada auto. Savukārt līzinga nosacījumi paredz, ka līzinga perioda beigās automašīna nedrīkst būt vecāka par 13-15 gadiem.

Naudas kredītam, salīdzinājumā ar līzingu, ir arī citas būtiskas priekšrocības:

  • Tev nav jāveic pirmā iemaksa ātrā kredīta izsniedzējam;
  • arī KASKO noformēšana nav obligāts pasākums. Tas, savukārt, ļauj Tev ietaupīt;
  • izvēloties naudas kredītu, automašīna jau kopš pirmās dienas pieder Tev! Līzinga nosacījumi gan paredz, ka līzinga kompānija ir automašīnas īpašnieks, kamēr netiek veikta pilna līzinga apmaksa, vai operatīvā līzinga gadījumā - līzinga kompānija paliek automašīnas īpašnieks;
  • automašīnas novertēšana nav obligāts pasākums.

Būtisks ātro kredītu pluss ir tāds, ka ļoti liela daļa nebanku kreditoru izsniedz ātros aizdevumus jauniem klientiem bez komisijas maksas. Parasti procentu likme ir aptuveni 10%, taču gadījumā, ja esi jauns klients, šī ir vienreizēja iespēja nepārmaksāt! Turklāt, ja algas diena kavējas, vienmēr ir iespēja pagarināt kredīta atmaksas termiņu.

3. Kas jāņem vērā, izvēloties ātro kredītu auto remontam vai iegādei?

  • Tavas iespējas atmaksāt aizdevumu

Atceries! Aizņemies atbildīgi, rūpīgi izvērtējot savas iespējas atmaksāt kredītu.

Lai gan ātrais kredīts varētu šķist bezrūpīgs pasākums, jebkuras kredītsaistības ir jāuztver nopietni. Ātro kredītu summas ietvaros līdz 1000 EUR saņemsi dažu minūšu laikā, taču tā atmaksa var ilgt pat dažus mēnešus.

Kārtīgi izvērtē savas budžeta iespējas. Atceries, ka, iegādājoties jaunu auto, Tu uzņemies papildus izdevumus - stāvvietas, tehniskās apskates, transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa u.c. saistītos maksājumus. Neaizmirsti ietvert šos izdevumus, kad rēķini budžetu.

  • Aizdevuma nosacījumi

Pirms noformē ātro kredītu, rūpīgi iepazīsties ar līguma nosacījumiem. Lai gan ātrais kredīts ir paredzēts nestandarta situācijām, to nevajadzētu ‘’ķert kā karstu pīrādziņu’’, kad esi impulsu un emociju vadīts.

Finālvārdi

Lai gan ātrais kredīts nav populārākais risinājums jauna auto iegādei, to ir vērts izskatīt kā variantu gadījumos, kad ir uzkrāta nepieciešamā summa, bet nav vēlēšanās gaidīt, kamēr tā nonāks norēķinu kontā.

Turklāt Latvijā bieži vien auto tiek iegādāti ar sludinājumu portālu starpniecību - tad jo īpaši svarīgs ir ātrs lēmums un pārliecība.

Piedevām, ātrais kredīts dod iespēju aizņemties salīdzinoši nelielas summas, kas patiešām ir nepieciešamas. Līdz ar to neradīsies vilinājums paņemt vairāk ‘’katram gadījumam’’.

Auto remonts mēdz būt tikpat akūta vajadzība kā sapošs zobs. To ne vienmēr var paredzēt, un salūzis spēkrats nereti mēdz pārsteigt nesagatavotu. Lai nu kā, ātrais kredīts ir patiešām ātrākais veids, kā atrisināt problēmu. Turklāt tas sniedz iespēju parūpēties par to, lai nākotnē vairs nesaskartos ar šādām ķibelēm, pat ja pašlaik uzlabojumu procedūrai pietrūkst līdzekļu.


 


 


 


 


 


 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti