Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kā izvēlēties piemērotākās smaržas?

Neatkarīgi no tā, cik liela ir jūsu pieredze ar smaržām, piemērotākā aromāta izvēle nav no vieglākajiem uzdevumiem. Stāvot pie plauktiem ar desmitiem vai pat simtiem dažādu pudelīšu, jūs tās varat atšķirt tikai pēc izskata, kas nepalīdz izvēlēties. Visbiežāk jūs varat pasmaržot dažus eksemplārus, ko jums ir atvēris pārdevējs, kura pārmērīga uzmācība jums nepalīdz atrast meklēto, bet drīzāk liek iegādāties nepiemērotas smaržas. Tomēr smaržas, kuras patiešām ir piemērotas, kļūst par jūsu pašizteiksmes līdzekli. Bet kā gan tādas atrast?

Izpētiet jau iepriekš

Reizēm labākā vieta, kur sākt meklējumus, ir tepat līdzās. Kādas smaržas jums patīk šobrīd? Vai tas ir kokosriekstu šampūns? Vai tropisko augļu dušas želeja? Vai varbūt jums patīk maiga minerālu smarža, ar kādu ir piesūcies jūsu apģērbs pēc ķīmiskās tīrīšanas? Ja tā, tad meklējiet produktu, kura smaržā ir iekļautas šo aromātu notis. Tā ir lieliska vieta, kur sākt meklēt jūsu ideālo smaržu. Kad atrastas jums patīkamas notis, lietojiet dažādus tiešsaistē pieejamos bezmaksas rīkus, lai noskaidrotu, kādās smaržās ir atrodamas šīs notis.

Smaržas kā jūsu vides atspulgs

Tieši tāpat, kā tas ir ar apģērbu, arī dažādas smaržas ir piemērotas dažādām vidēm. Seksīgs muskusa aromāts labāk iederas naktsklubā, bet ziedu un citrusa aromāti ir piemērotāki birojam. Tāpēc, meklējot jums piemērotas smaržas, ar vienu produktu reizēm nepietiek. Ņemiet vērā arī intensitāti: vai vēlaties, lai arī citi sajustu jūsu smaržu aromātu, vai arī tas ir domāts tikai jums?

Kad atrasta sev tīkamu aromātu nošu saime, izmantojiet to kā ceļvedi. Ja jūs piesaista vaniļas aromāts, atvēliet laiku, lai izpētītu citus aromātus no gardēžu nošu saimes, piemēram, medus, konfektes vai šokolādes, pirms pievērsties kaut kam pavisam citam, piemēram, citrusaugļu vai jūras notīm. Šādā veidā varēsiet atrast vairāk jums piemērotu aromātu īsākā laikā un vieglāk piemeklēt dažādas smaržas dažādām vidēm.

Zīmolu nozīme smaržu izvēlē

Iegādājoties smaržas, daudzi par drošu izvēli uzskata pazīstamus un pieprasītus zīmolus. Jums nevajadzētu sekot zīmoliem tikai tāpēc vien, ka tiem seko citi, tomēr, ja jums patīk kāda konkrēta izstrādātāja ražotas smaržas, ir vērts pievērst uzmanību arī turpmākajiem šā uzņēmuma ražojumiem. Katram zīmolam ir savas stila īpatnības, tāpēc, ja jums ļoti patika iepriekšējās Hugo Boss smaržas, tad mēs iesakām izmēģināt arī nākamās. Tikai patiešām izmēģiniet tās, nevis iegādājieties tikai zīmola dēļ.

Izmēģiniet smaržas pareizi

Viens no vissvarīgākajiem soļiem jūsu ceļā pretim jūsu piemērotākajām smaržām ir to pareiza izmēģināšana. Uzpūtiet tās pulsa taustīšanas vietā, kur jūsu āda ir dabīgi silta, piemēram, uz elkoņa vai plaukstas locītavas. Tas palīdzēs smaržām uzsilt un efektīvāk izdalīt aromātu. Vairums cilvēku iegādājas smaržas, vadoties pēc pirmā iespaida, bet tā ir rupja kļūda. Smaržu stiprākās notis bieži izgaro jau pusstundas laikā, tāpēc to īstā esence atklājas tikai pēc ilgākas to atrašanās uz ādas. Smaržas ir jutīgas pret apgaismojumu, temperatūru un pat jūsu ķermeņa ķīmiju, ieskaitot diētu un hormonus, tāpēc, ideālā gadījumā, izmēģiniet vienas smaržas vairākas reizes dažādās vidēs.

Noslēgumā

Smaržu veikali ir pārpildīti ar neskaitāmām produktu pudelītēm ar visdažādākajiem aromātiem. Lai gan mums nevienam nepietiek laika, lai izmēģinātu tās visas, ceram, ka šajā rakstā sniegtie padomi noderēs, lai jūs varētu atrast adatu siena kaudzē un iegādāties sev ideāli piemērotas smaržas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits