Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Diena ceļo padomi: Aprēķiniet laiku starp lidojumiem ar rezervi

Lidmašīnas reisa kavēšanās nav reta parādība. Jo īpaši tā ir nepatīkama, ja no punkta A uz B plānots ceļot caur punktu C. Ja biļete ar pārsēšanos iegādāta pie gaisa pārvadātāja, kas nodrošina transfēra pasažieru pārvadājumus un reiss no punkta A uz C kādu iemeslu dēļ kavējas un pasažieris ir gatavs gaidīt, līdz viņam tiks izpildīts reiss, viss ir kārtībā.

Lidostas personāls, sadarbībā ar konkrēto gaisa pārvadātāju, palīdzēs atrast pasažierim piemērotāko risinājumu un vajadzības gadījumā piedāvās alternatīvu lidojuma maršrutu, lai nonāktu nepieciešamajā galamērķī. Lidostas ieteikums, izvēloties transfēra lidojumus, ir ņemt vērā, ka dažādās lidostās attālumi, kurus jāveic no ielidošanas sektora līdz nākamajam izlidošanas sektoram var būtiski atšķirties – vienā tas var aizņemt 20 minūtes, citās, lielākās lidostās, tas var būt līdz pat 1,5 stundai. Līdz ar to, drošākais minimālais savienojuma laiks, ko ieteicams izvēlēties starp lidojumiem, ir 1 stunda. Protams, te papildus jārēķinās arī ar katram cilvēkam raksturīgo pārvietošanās ātrumu un orientēšanās spēju.

Ar pasažieru tiesībām un noteikumiem gaisa pārvadātāju mājaslapās ieteicams iepazīties savlaicīgi

Problēmas parasti sākas tad, ja biļetes iegādātas pie gaisa pārvadātājiem, kas nenodrošina transfēra pasažieru pārvadājumus – kā, piemēram, Ryanair vai WizzAir. u.c. Tas nozīmē – ja pirmais reiss ievērojami kavējas, uz otro reisu pasažieris, visticamāk, nepagūs. Viss atkarīgs no tā, kāds bijis paredzamais laika intervāls līdz nākamajam lidojumam. Šādos gadījumos lidostas darbinieki kā drošāko laika intervālu starp reisiem iesaka izvēlēties vismaz divas, bet vislabāk - trīs stundas. Gaisa pārvadātāju mājaslapās ieteicams arī iepazīties ar pasažieru tiesībām un noteikumiem savlaicīgi.

Jārēķinās, ka gaisa pārvadātājam nebūs pienākums izmaksāt kompensāciju, ja reiss ir atcelts ārkārtēju iemeslu dēļ (apstākļi, no kuriem gaisa pārvadātājs nevarētu izvairīties pat tad, ja veiktu visus iespējamos pasākumus, piemēram, nepiemēroti meteoroloģiskie apstākļi u.c), ja gaisa pārvadātājs ir informējis pasažieri par reisa atcelšanu vairāk nekā 2 nedēļas pirms plānotā lidojuma datuma; vai arī gaisa pārvadātājs ir informējis par reisa atcelšanu mazāk nekā 2 nedēļas pirms reisa izlidošanas, tomēr piedāvātais alternatīvais reiss ir tajā paša maršrutā un ar līdzīgu grafiku kā sākotnējam reisam. 

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi