Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Diena ceļo padomi: Valstis, kur par veselību ceļotājam jāmaksā visdārgāk

Visbiežāk novērotais ceļojuma apdrošināšanas risks ir negaidītas veselības problēmas.

Par visdārgākajām medicīnisko pakalpojumu sniegšanas vietām var uzskatīt Latvijas tūristu vasaras sezonā pieprasītākās valstis – Turciju, Ēģipti un ASV. Apdrošināšanas kompānijas Gjensidige Latvija pieredze liecina, ka visdārgāk ārstēšanās izmaksā ASV, kur par katru medicīnas pakalpojumu pacients saņem atsevišķu rēķinu.

Piemēram, saslimstot ar gastroenterītu ASV, ārstēšanas vidējā summa var sasniegt 470 eiro, bet, ja šī slimība piemeklētu Bulgārijā, nāktos samaksāt vidēji 110 eiro. Ja ir bijusi vajadzīga mediķu palīdzība Turcijā, vienmēr nepieciešams pārbaudīt, vai visas rēķinā norādītās pozīcijas ir īstas, vai rēķins nav papildināts ar nesniegtiem pakalpojumiem, informē Gjensidige Latvija, kuras pieredze liecina, ka bieži ir gadījumi, kad Turcijas klīnikās noder kaulēšanās iemaņas. Cenas ir nedaudz zemākas nekā ASV, taču Turcijā cenu var nokaulēt pat par 20-60%.

Līdzīgi ir arī Ēģiptē. Arī tur pieņemts kaulēties par cenām, kuras ir vidēji uz pusi zemākas, nekā Turcijā. Bronhīta ārstēšana Turcijā var izmaksāt apmēram 360 eiro, Ēģiptē – 180 eiro, Grieķijā – 130 eiro, savukārt citur Eiropā cena svārstās no 80 līdz 140 eiro.

Medicīnas un ārstēšanas pakalpojumi ceļotājiem dārgi izmaksā arī Izraēlā, Taizemē, Indonēzijā, Skandināvijā. Tiesa, Skandināvijā ceļotājiem var palīdzēt ne tikai ceļojuma apdrošināšana, bet arī Eiropas veselības apdrošināšanas karte. Valstis, kurās ārstēšanas pakalpojumu tarifi ir līdzīgi Latvijas medicīnas pakalpojumu izcenojumiem, ir Bulgārija, Horvātija, Grieķija, Čehija un Polija.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi