Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atklāj pirmās Džemmas dienas Mežaparkā topošajā Džemmas Skulmes Mākslas telpā

Šodien, par godu izcilās mākslinieces Džemmas Skulmes 96. dzimšanas dienai, ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu tiek pieteikta jauna tradīcija – Džemmas dienas Mežaparkā. Tās norisināsies visu nedēļu līdz 26. septembrim, ļaujot ikvienam interesentam pirmo reizi ielūkoties arī topošajā Džemmas Skulmes Mākslas telpā mākslinieces mājā un darbnīcā Mežaparkā.

Gatavojoties mākslinieces, mākslas dzīves veidotājas un Atmodas gadu nozīmīgās politiķes Džemmas Skulmes simtgades jubilejas svinībām 2025. gadā, ir pieteikts plašs Džemmas Skulmes mantojuma apzināšanas un saglabāšanas projekts, kā ietvaros top Džemmas Skulmes Mākslas telpa, un ir uzsākts apjomīgs mākslinieces kultūras vērtību digitalizācijas process tās idejas autoru Ingas Šteimanes un Džemmas Skulmes ģimenes vadībā. Šī vērienīgā darba procesā, projekta idejas autori ir iecerējuši katru gadu mākslinieces jubilejas nedēļā ļauties Džemmas personības iepazīšanai, organizējot Džemmas dienas Mežaparkā.

Pirmo Džemmas dienu Mežaparkā ietvaros tiek organizēta daudzveidīga programma, kas skatītājiem nedēļas garumā ļaus iepazīties ar mākslinieces biogrāfiju un daiļradi, kā arī uzzināt par Džemmas Skulmes Mākslas telpas projekta koncepciju un virzību. Tāpat apmeklētāji tiek aicināti piedzīvot un izjust Džemmas Skulmes mākslas spēku, ielūkojoties līdz šim neredzētos materiālos no ģimenes arhīva, kas atklāj Džemmas Skulmes ģimnāzijas gadu biogrāfiju, pirmos mēģinājumus tēlotājā mākslā, kā arī kontekstus kultūrā un politikā (1937-1944). Jaunatklātie materiāli ļaus iepazīties ar leģendāro mākslinieci no jauna, sniedzot priekšstatu par topošo 2022. gada janvāra ekspozīciju ar nosaukumu Moin, moin, Mālpils
bezdelīga!.

Džemmas dienas Mežaparkā aktivitāšu programmu papildinās Džemmas Skulmes mazdēla Artura Dimitera izstādes Ģimene atklāšana, kā arī radošās darbnīcas, kas rīkotas iedvesmojoties no Džemmas Skulmes 60.-70. gadu autortehnikām mākslinieku Sigitas Daugules un Artura Dimitera vadībā.

Džemmas dienas Mežaparkā pasākuma programmas ietvaros no 20.-26.septembra būs iespējams:
iepazīties ar topošās Džemmas Skulmes Mākslas telpas izremontēto ēkas daļu, projekta koncepciju un vīziju;
aplūkot par Džemmu Skulmi izveidoto ekspozīciju, kas sniegs ieskatu par 2022.gada janvārī gaidāmo izstādi Moin, moin, Mālpils bezdelīga!;
piedalīties Sigitas Daugules un Artura Dimitera radošajās darbnīcās;
Mākslas dienu noslēgumā tiks atklāta Džemmas Skulmes mazdēla Artura Dimitera izstāde Ģimene, kura būs apskatāma no 24.septembra līdz 7.novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Džemmas Skulmes Mākslas telpa, Stokholmas iela 11

Kad?

20. septembris, 2021 – 26. septembris, 2021

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja