Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta - Sūna: jaunu policijas ēku jāceļ Ventspilī nevis Valmierā

Latvijas apvienotās policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna ir neizpratnē, kāpēc Iekšlietu ministrija par gandrīz 35 miljoniem eiro plāno būvēt jaunu policijas ēku Valmierā, ja valstī vissliktākajā stāvoklī ir Ventspils policijas iecirkņa telpas.Iekšlietu ministrija (IEM)  plāno būvēt Valsts policijas reģionālā centra ēku Valmierā.

Valsts un privātās partnerības projektu realizēs būvnieks SIA Arčers, kas to piedāvā uzcelt par 34, 5miljoniem eiro. Projekts pašlaik tiek saskaņots ar valdību un jau zināms, ka ēka būs mazāka nekā plānots un arī izmaksas zemākas.A. Sūna uzsver, ka policijas ēka Ventspilī jau gadiem ir avārijas stāvoklī. “Ārzemju kolēģi, kuriem ēku rādīju pērn novembrī, bija šokā un teica, ka kaut ko tādu nav redzējuši pat Āfrikā. Ventspilnieki ilgi cīnās par jaunu ēku, taču tas ir kā cīnīties ar vējdzirnavām. Parastā atruna – nav līdzekļu. Nesaprotu, kāpēc plāno celt jaunu ēku tieši Valmierā,” saka A. Sūna. “Mums ir Eiropas regulas, kas nosaka, kādos apstākļos ir jātur noziedznieki, taču nevienu neuztrauc, ka paši policisti strādā apstākļos, kas ir zem katras kritikas,” secina A. Sūna. Policistu arodbiedrība uzskata, ka no visām valsts policijas ēkām visbēdīgākajā stāvoklī ir tieši Ventspilī. Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Ojārs Blokmanis atklāj, ka iecirknī strādā ap simts cilvēkiem un tas izvietots divās ēkās – Kuldīgas ielā 2 un Kuldīgas ielā 4. Lielākā daļa darbinieku izvietoti Kuldīgas ielā 2, vairāk nekā simt gadus vecā divstāvu ēkā. Otrajā ēkā atrodas Ceļu policija un daži inspektori. Uz jautājumu, kādā stāvoklī ir ēka Kuldīgas 2, O. Blokmanis atbild: “Tas nav vārdiem aprakstāms, tas ir jāredz. Cilvēks, kurš atnāk, lai pieteiktos darbā policijā, ierauga ēku un darba apstākļus un vēlēšanās šeit strādāt pāriet. Darbinieki gaida pārmaiņas, uzdod jautājumus, uz kuriem nevaram atbildēt.” Kad sācies atkusnis, vienā no kabinetiem no jumta gāzies ūdens, to pamanījis kāds darbinieks, nejauši ieejot. Datortehniku un papīrus izdevies glābt. No sienām krīt apmetums. Pēdējos divus gadus telpas apkurina ar elektriskajiem sildītājiem, kas piekarināti pie sienām. “Agrāk atrados ēkas pirmajā stāvā. Kabinetā bija mitrums, oda pēc pelējuma. Tagad, pēc elektriskās apkures ieviešanas, situācija ir uzlabojusies un tur vairs neož,” tā policists.  Kā pagaidu glābiņu Ventspils policisti gaida pārcelšanos uz bijušajām krasta apsardzes telpām Ostas ielā 33, taču arī tur telpas policijas darbam ir jāpiemēro un ir nepieciešams remonts. “Vislabākais risinājums būtu jaunas ēkas celtniecība,” uzskata O. Blokmanis.

Savukārt iekšlietu ministre Linda Mūrniece norāda, ka jau janvāra beigās Ventspils policijas iecirknis tiks pārcelts uz jaunām telpām.

"IEM ir panākusi vienošanos ar Aizsardzības ministriju (AM) par tās īpašumā esošās ēkas Ventspilī, Ostas ielā 33, nodošanu IEM īpašumā. Šajā ēkā plānots izvietot Valsts policijas Ventspils iecirkni un Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldi," pastāstīja L.Mūrniece.

Valsts policijas Ventspils iecirknim un Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldei pārceļoties uz jaunajām telpām, tiks samazināti administratīvie izdevumi un darbinieki tiks nodrošināti ar darbam daudz piemērotākām telpām nekā šobrīd, norāda iekšlietu ministre.

IEM radās iespēja iegūt savā īpašumā ēku Ostas ielā 33 pēc AM veiktās Nacionālo bruņoto spēku optimizācijas. Plānots, ka VP Ventspils iecirkņa pārcelšanās uz jaunajām telpām tiks pabeigta 2011.gada aprīlī, norāda L.Murniece.

Papildināts ar iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces komentāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas