Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs ar AAE ārlietu ministru paraksta līgumu par gaisa satiksmi

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ārlietu ministru šeihu Abdullāhu Binzājidu Alnahjānu parakstījis līgumu par gaisa satiksmi, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Tikšanās laikā ministri bija vienisprātis, ka līguma parakstīšana ir nozīmīgs solis turpmākai Latvijas un AAE sadarbībai, un Rinkēvičs aicināja turpināt divpusējo līgumu bāzes paplašināšanu, kas veicinātu ekonomisko attiecību stiprināšanu.

Īpaša uzmanība tika pievērsta līgumu sagatavošanai par investīciju aizsardzību un ekonomisko sadarbību. Ministri pārrunāja arī Latvijas un AAE sadarbību Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā, un Rinkēvičs uzsvēra, ka prezidentūrā īpaša uzmanība tiks pievērsta ES un Līča Sadarbības padomes attiecību uzlabošanai.

Savukārt ANO Ģenerālās asamblejas laikā Rinkēvičs tikās arī ar Indonēzijas ārlietu ministru Mārtiju Natalegavu.

Indonēzijas ārlietu ministrs novērtēja Rinkēviča ieguldījumu Latvijas un Indonēzijas divpusējo attiecību veicināšanā, un ministri vienojās turpināt ekonomisko attiecību stiprināšanu, novērtējot jau šobrīd pieaugošo abu valstu tirdzniecības dinamiku. Tāpat tikšanās laikā Rinkēvičs ar Indonēzijas ministru pārrunāja sadarbības iespējas Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā, īpašu uzmanību pievēršot Āzijas-Eiropas sanāksmes (ASEM) izglītības ministru sanāksmei Rīgā nākamā gada aprīlī.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā Rinkēvičs piedalījās augsta līmeņa Pekinas +20 draugu grupas sanāksmē. Tikšanās mērķis bija atbalstīt ANO dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas "UN Women" darbu saistībā ar Pekinas deklarācijas pārskatu.

Savā uzrunā Rinkēvičs uzsvēra, ka dzimumu līdztiesība ir viena no galvenajām Latvijas prioritātēm cilvēktiesību jomā un šiem jautājumiem tiks pievērsta īpaša uzmanība arī Latvijas prezidentūras laikā ES Padomē.

Tāpat ANO Ģenerālās asamblejas laikā Rinkēvičs iesniedza ratifikācijas rakstu par Kampalas grozījumiem Romas Starptautiskās krimināltiesas statūtos.

Rinkēvičs līdz 26.septembrim uzturas vizītē Ņujorkā, kur piedalās ANO Ģenerālās asamblejas pasākumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas