Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Futbola superzvaigzne Mesi atstās Barcelona komandu

Argentīniešu futbola superzvaigzne Lionels Mesi nepagarinās līgumu ar Spānijas vienību Barcelona, ceturtdien pavēstīja klubs. Līdz ar to ir noslēgusies iespaidīga ēra pasaules futbolā.

Mesi sešas reizes ieguvis gada labākā pasaules futbolista balvu un tiek uzskatīts par viens no visu laiku labākajiem futbolistiem. Viņš Katalonijas klubā aizvadījis visu savu profesionāļa karjeru.

"Kaut "Barcelona" un Lionels Mesi šodien panāca vienošanos un skaidru nodomu parakstīt jaunu līgumu, tas nevar notikt finansiālo un strukturālo iemeslu dēļ," pavēstīja "Barcelona", uzsverot, ka pie vainas ir Spānijas futbola čempionāta noteikumi. "Šīs situācijas iespaidā Mesi nevar palikt "Barcelona". Abas puses dziļi nožēlo, ka spēlētāja un kluba vēlmes galu galā netiks piepildītas."

Mesi uz "Barcelona" sistēmu pārnāca 2000. gadā 13 gadu vecumā no savas dzimtenes vienības Rosario "Newell's Old Boys". Jau ātri profesionālās karjeras laikā viņš kļuva par vienu no pasaules labākajiem, ilgstoši aizvadot spilgtu sāncensību ar portugāli Krištianu Ronaldu. Tieši kāds no šiem diviem futbolistiem gada labākā pasaules spēlētāja balvu ieguva katru reizi no 2008. līdz 2017. gadam. Mesi pie "Ballon d'Or" trofejas ticis 2009., 2010, 2011., 2012., 2015. un 2019. gadā.

Viņš ir desmitkārtējs Spānijas čempions, septiņkārtējs Spānijas Karaļa kausa ieguvējs, četras reizes uzvarējis UEFA Čempionu līgā, trīs reizes UEFA Superkausā un trīs reizes FIFA Klubu pasaules kausā. Tikmēr ar Argentīnas pieaugušo izlasi viņš pirmo trofeju ieguva vien šovasar, triumfējot "Copa America" turnīrā, kamēr 2014. gadā valstsvienība piekāpās Pasaules kausa finālā. 2008. gadā Mesi kļuva par olimpisko čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi