Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rubīns noslēdz līgumu ar NHL komandu Maple Leafs

Latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns noslēdzis divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Toronto Maple Leafs.

Iepriekšējās divas sezonas 22 gadus vecais Rubīns pavadīja "Maple Leafs" fārmklubā Toronto "Marlies", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

2019./2020.gada sezonā, kas pārtraukta uz nenoteiktu laiku, Rubīns laukumā devies 47 spēlēs, kurās guvis divus vārtus, veicis 12 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1. Iepriekšējā sezonā viņš debitēja AHL, kur 15 mačos atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderību -2.

Lielāko daļu 2018./2019.gada sezonas Rubīns pavadīja ECHL jeb kādreizējā Austrumkrasta hokeja līgā, kur pārstāvēja Ņūfoundlendas "Growlers". Viņš regulārajā čempionātā 56 dueļos guva divus vārtus, veica 16 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +17, bet "play-off" latvietis 17 cīņās atzīmējās ar 1+2, kā arī pozitīvu lietderību +5, palīdzot vienībai triumfēt Kellija kausa izcīņā.

Rubīns "Maple Leafs" sistēmā nonāca 2018.gada augustā, kad parakstīja ECHL līgumu ar "Growlers" komandu.

Nepilnus trīs mēnešus vēlāk viņš noslēdza savu pirmo AHL līgumu, bet pērn jūlijā vienošanās tika pagarināta.

Junioru līmenī Rubīns Ziemeļamerikā spēlēja Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienībā Medisinhetas "Tigers", kur divās sezonās kopumā 126 spēles guva 11 vārtus, atdeva 51 rezultatīvu piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +35.

Vēl pirms tam Rubīns trīs sezonas spēlēja Zviedrijā, kur spēlēja kluba "Vasteras" jauniešu komandās, kā arī galvenajā vienībā.

Rubīns pārstāvēja Latvijas izlasi 2018.gada pasaules čempionātā, gūstot vārtus pret Kanādu. Viņš spēlējis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.

"Maple Leafs" pirms NHL regulārā turnīra pārtraukšanas Austrumu konferencē ieņēma septīto vietu.

NHL sezonu apturēja 12.martā, kad līdz regulārā čempionāta beigām bija palikušas 189 spēles. Šobrīd nav zināms, kad atsāksies un noslēgsies sezona, bet komandām lūgts rezervēt arēnas līdz pat augustam.

NHL klubi, slēdzot sākuma līmeņa līgumus ar gados jauniem hokejistiem, kurus iepriekš draftēja vai turēja savā sistēmā, patur tiesības uz hokejistu. "Maple Leafs" trešdien noslēdza trīs gadu sākuma līmeņa līgumu arī ar 20 gadus veco čehu aizsargu Filipu Krālu, kurš šosezon 53 WHL spēlēs, guvis 12 vārtus un veicis 37 rezultatīvas piespēl

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi