Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ostapenko aptur Plīškovu un sasniedz French Open trešo kārtu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja slaveno Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Plīškova ir planētas ceturtā rakete un Parīzē bija izsēta ar otro numuru.

Par trešās kārtas sasniegšanu 2017.gada "French Open" čempione Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Ostapenko šis ir karjerā piektais Francijas atklātais čempionāts, un pirmo kārtu viņa pārvarējusi tikai šogad un 2017.gadā, kad sensacionāli triumfēja turnīrā un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Cīņā par astotdaļfinālu Ostapenko spēkosies ar 29.numuru izlikto amerikānieti Sloeinu Stīvensu (WTA 34.) vai spānieti Paulu Badosu Hibertu (WTA 87.).

Ostapenko mača ievadā divreiz nobreikoja pretinieci, taču zaudēja pati savu pirmo servi. Seta vidū abas tenisistes vēlreiz apmainījas ar breikiem, bet sākumā iegūtais viena punkta pārsvars vēlāk Ostapenko setu ļāva uzvarēt ar 6-4.

Arī otrā seta sākumā viņa atņēma čehietei servi un tuvu tam bija arī piektajā geimā, kurā gan pretiniece atspēlēja breikbumbu un vēl nenonāca bezdibeņa malā. Tomēr nākamo servi Plīškovai viņa atņēma un ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā. Pirmās divas mačbumbas titulētā pretiniece atspēlēja, tomēr ar trešo Ostapenko pielika punktu cīņai - 6-2.

"Spēles sākums bija grūts, jo viņa ļoti labi servēja. Sapratu, ka vajadzēs labi servēt, centos turēt līdzi un būt agresīva, nepieļaujot kļūdas. Lai viņu uzvarētu, vajadzēja demonstrēt savu labāko spēli," pēc mača teica Ostapenko.

Filipa Šatrijē vārdā nosauktajā kortā viņa pirms trim gadiem sarūpēja Latvijai pirmo un līdz šim vienīgo Grand Slam titulu.

"Šis korts man ir ļoti īpašs. Beidzot ir iespēja spēlēt kaut nedaudz skatītāju klātbūtnē. Man ir ļoti patīkamas atmiņas par spēlēšanu šajā kortā," pauda Ostapenko.

Abas tenisistes šajā mačā izpildīja pa divām netveramajām servēm. Ostapenko šoreiz iekrāja tikai trīs dubultkļūdas, kas viņai ir neierasti maz, bet Plīškovai tādas bija četras.

Arī šajā mačā Latvijas tenisistei bija izteikts pārsvars ar uzbrukuma sitieniem gūtajos punktos (27/9), turklāt viņai bija mazāk arī nepiespiesto kļūdu (19/25).

Abas tenisistes savā starpā tikušās sešas reizes, no kurām Ostapenko uzvarējusi trīs. Pirmā tikšanās reize bija 2016.gada Sinsinati turnīrā, panākumu gūstot čehietei. Vēl vienu uzvari viņa izcīnīja arī gadu vēlāk Austrālijas atklātajā čempionātā, bet vēlāk togad savu pirmo panākumu pār Plīškovu WTA Finals guva Ostapenko. 

Nākamo reizi tenisistes tikās aizpērn Štugartē, trešo panākumu savstarpējās spēlēs svinot čehietei. Savukārt pēdējā tikšanās bija pirms gada, kad Pekinas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā Ostapenko svinēja uzvaru ar 7-5, 3-6, 7-5.

Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.). Tikmēr Plīškova pirmajā kārtā ar 6-7 (9:11), 6-2, 6-4 pārspēja Majaru Šerifu (WTA 172.) - pirmo Ēģiptes tenisisti, kas spēlējusi Grand Slam pamatturnīrā.

Savulaik ranga virsotnē pabijusī Plīškova karjeras laikā izcīnījusi 16 WTA vienspēļu titulus, kas ir par 13 vairāk nekā Ostapenko, taču viņa, atšķirībā no Latvijas tenisistes, nav guvusi nevienu "Grand Slam" trofeju. Vistuvāk tam viņa bija 2016.gada "US Open", kad aizkļuva līdz finālam, trīs setos zaudējot Angelikai Kerberei. Tāpat kā Ostapenko, arī Plīškovai "French Open" veiksmīgākais bija 2017.gads, kurā viņa aizkļuva līdz pusfinālam, tajā atzīstot rumānietes Simonas Halepas pārākumu.

Panākumiem bagāta Plīškovai ir izlašu karjera, kurā viņa trīs reizes triumfējusi Federāciju kausa izcīņā.

Ostapenko šis ir trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA Premier 5 turnīra pirmajā kārtā pagājušajā nedēļā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, cīnoties ar vēdera sāpēm, zaudēja japānietei Nao Hibino.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir septiņas uzvaras un pieci zaudējumi, bet Plīškova guvusi 14 panākumus un cietusi septiņas neveiksmes.

Čehijas tenisiste sezonas ievadā uzvarēja Brisbenas turnīrā, bet turpinājumā viņas sniegums bija nestabils. Pēc sezonas atsākšanās Ņujorkā viņa zaudēja Premier 5 turnīra pirmajā spēlē un pēc tam apstājās ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, bet pēc atgriešanās Eiropā aizkļuva līdz Romas Premier 5 finālam, kurā otrajā setā kreisās kājas augšstilba savainojuma dēļ izstājās.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur ierasti startē kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski. Latvijas un Kanādas duets sasniedzis otro kārtu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova French Open nestartē un ir noslēgusi sezonu, bet Ernests Gulbis nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

Roland Garros turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās Grand Slam sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi