Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cewood Latvijas kausu iegūst Jelgavas volejbolistes

Latvijas kausa izcīņā volejbolā svētdien pirmoreiz uzvarēja “Jelgavas” komanda, finālā piecos setos pieveicot RSU/MVS.

Jelgava” finālā savā laukumā – Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā – pieveica
RSU/MVS vienību ar 3-2 (25:20, 23:25, 27:25, 20:25, 15:8).

Pirmo setu labāk sāka mājinieces – 5:1 un 8:2 pēc diviem Kristīnes Gabranovas “eisiem”. Piecas setbumbas RSU/MVS atspēlēja, bet setam beigas pienāca ar Šimkuses uzbrukumu “paipā” – 25:20.

Arī otro setu labāk sāka mājinieces (4:1), taču pēc Anijas Jurdžas uzbrukuma jau bija neizšķirts – 4:4. Pēc tam vadībā ar trīs punktu pārsvaru izvirzījās RSU/MVS, taču tika panāktas. Pēc četru gūto punktu sērijas rīdzinieces panāca 23:19 un uzvaru setā nosargāja – 25:23.

Arī trešajā setā gandrīz visu laiku vadībā bija RSU/MVS, pēc Ļindas Brolišas “eisa” panākot 18:13. Tomēr seta galotnē jelgavnieces ar Šimkuses uzbrukumu panāca pretinieces (22:22), svinot uzvaru galotnē – 27:25.

Ceturtais sets noritēja līdzīgi, sākumā pāris punktu pārsvaru izcīnot “Jelgavai”. Tā iznākumu lielā mērā izšķīra epizodes seta vidū, kuru laikā no 13:15 deficīta RSU/MVS panāca 18:15 pēc Annas Rītas uzbrukuma. Setu ar bloku pabeidza Megija Dambrehte – 25:20.

Piekto setu ar Sandas Ragozinas servēm jelgavnieces sāka ar 4:0, taču pēc Jurdžas kārtējā uzbrukuma rezultāts bija līdzīgs – 4:4. Vēl viens jelgavnieču izrāviens (10:4) izrādījās izšķirošais.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Līva Sola, četrus no tiem sakrādama blokā. 17 punkti tika Lienei Šimkusei, 16 – Līgai Petuhovai, četrus gūstot ar servi, 13 – Līvai Bredikai un 11 – Kristīnei Gabranovai.

Rīdziniecēm 29 punktus guva Anija Jurdža, kļūdama par mača rezultatīvāko dalībnieci. 21 punktu sakrāja Megija Dambrehte.

“Bija sajūta pirms spēles, ka vinnēsim. Iesākām ļoti pārliecinoši, uzvarējām pirmo setu. Gājām ar visu jaudu. Tāpēc arī uzvarējām. Bija labas emocijas, visas meitenes gribēja kausu. Mums ir lielāka pieredze volejbolā, lielāka noturība galotnē palīdzēja uzvarēt,” pēc mača teica Līva Sola.  “Grūtos brīžos palīdzēja ticība. Zināju, ka vinnēsim. Mums labi uzservēja gan Sanda Ragozina, gan Līga Petuhova. Patika, kā Līva Bredika nospēlēja pirmajā tempā… Man liekas, ka visas labi nospēlēja. Saka, ka komanda ir tik spēcīga, cik tās vājākais punkts. Mums tādu šodien nebija.”

Savukārt Šimkuse par uzvaras atslēgu LTV7 translācijas tiešraidē nosauca gribasspēku.

Vīriešiem par kausu finālā cīnās SK “Jēkabpils Lūši” un kausa glabātāja RTU/“Robežsardze”/“Jūrmala”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi