Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tehnoloģijas

Tiešraide: LMT tehnoloģiju diena

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šodien, 17. novembrī no plkst. 10.00 tiešraidē vērot LMT tehnoloģiju dienu ar aktuālāko tehnoloģiju jaunumu apskatu.

ZeKurbulis video: vai nākotnē fūres vadīs roboti?(2)

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina noskatīties jaunāko ātruma un piedzīvojumu raidījuma ZeKurbulis epizodi. Šoreiz ZeKurbulis studijā viesojas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) profesors, robotikas kustības attīstītājs Agris Ņikitenko un reklāmas speciālists Edgars Skulte.

Tehnoloģiju gigants Alphabet Toronto būvēs "nākotnes pilsētu" © DIENA(1)

Alphabet, kuras meitas uzņēmums ir arī IT milzis Google, Kanādas visapdzīvotākajā pilsētā Toronto būvēs "digitālo pilsētu", kas funkcionēs kā sava veida izmēģinājumu "poligons" urbānajai videi paredzētajām modernajām tehnoloģijām, vēsta Financial Times. Tas būšot pirmais šāda veida projekts pasaulē, un to realizēs vēl viena Alphabet meitaskompānija Sidewalk Labs.

Tesla atsauc 11 000 Model X automašīnu(1)

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums Tesla Motors ceturtdien paziņoja, ka visā pasaulē atsauc 11 000 vieglo apvidus automašīnu Model X, jo to aizmugures sēdekļi avārijas brīdī var pavirzīties uz priekšu.

Twitter izmēģina 280 zīmju ierakstu formātu © DIENA

Mikroblogošanas vietne Twitter nelielai lietotāju grupai uz izmēģinājuma laiku piešķīrusi iespēju veikt garākus ierakstus. Proti, kopš Twitter ieviešanas viena ieraksta zīmju limits bija 140, bet nu atsevišķi lietotāji var veikt 280 zīmju garus ierakstus, vēsta BBC.

Apple laiž klajā trīs jaunus iPhone(3)

ASV tehnoloģiju kompānija Apple otrdien nāca klajā ar trim jauniem viedtālruņu iPhone modeļiem - iPhone 8, iPhone 8 Plus un iPhone X, no kuriem pēdējais tika nosaukts par "lielāko soli uz priekšu" kopš pirmā iPhone izlaišanas pirms 10 gadiem.

Valdība atbalsta vienotas platformas izstrādi valsts iestāžu tīmekļvietnēm

Valsts pārvaldes iestāžu tīmekļvietņu vienotās platformas projekta mērķis ir izstrādāt vienotu, centralizētu tīmekļvietņu pārvaldības risinājumu. Projekta idejas pamatā ir radīt ērti lietojamas iestāžu mājaslapas, kas veidotas pēc vienotiem pamatprincipiem, piedāvājot lietotājiem atpazīstamu vidi un funkcionalitāti, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

98% maksājumu eiro zonā nākotnē notiks dažās sekundēs

Šobrīd ātrie maksājumi SEB bankas klientiem pieejami savas bankas ietvaros, tie tiek izpildīti nekavējoties. Tie šobrīd ir vairāk nekā 60% no visiem klientu veiktajiem maksājumiem. Savukārt, pēc SEB bankas pievienošanas Eiro banku asociācijas* Ātro maksājumu klīringa sistēmai (EBA Clearing), paradīsies iespēja tikpat ātri pārskaitīt naudu arī citu banku klientiem eirozonā, portālam Diena.lv pavēstīja SEB bankas pārstāvji.

Par baterijām, pikseļiem un viedtālruņiem - mobilo iekārtu mīti

Tehnoloģijas mūsdienās attīstās tik strauji, ka dažkārt ir grūti izsekot visām niansēm un kliedēt aizspriedumus, tāpēc rodas mīti un urbānās leģendas. Mobilo operatora BITE tehnoloģiju eksperti atspēko dažus populārākos tehnoloģiju mītus, ar kuriem ikdienā sastopas visbiežāk.

Hakeri, uzlaužot automazgātuves, var kaitēt arī cilvēkiem(1)

Šķiet, nav viedierīču, kas kaut reizi nebūtu uzlauztas, tomēr visu laiku atklājas arvien jaunas un jaunas viedlietas, kuras, izrādās, arī var uzlauzt. Gandrīz katrā konferencē Black Hat runātāji pastāsta par visneiedomājamākajām ierīcēm, kam nav paveicies un tās ir nonākušas viņu rokās. Kaspersky Lab eksperti informē par interesantākajiem un vienlaikus arī satraucošākajiem atklājumiem.

Ieteikumi viedierīču izmantošanai ģimenes lokā

Vasaras pēdējais mēnesis ir pienācis pavisam nemanot, biedrība Esi brīvs! aicina bērnu vecākus atlikušajā vasaras daļā produktīvi pavadīt laiku ar bērniem pirms mācību gada sākuma. Laika apstākļu dēļ nākas palikt mājās un visbiežāk bērni kā laika kavēkli izvēlas viedierīces, Esi brīvs! vēlās sniegt dažus padomus, kā efektīvāk izmantot viedierīces, lai mazinātu ar to lietošanu saistītos riskus.