Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tehnoloģijas

Drošības eksperti: Biznesa vide kibernoziedzniekus vilina vairāk © DIENA

Katru dienu par kibernoziedznieku upuriem kļūst vairāk nekā miljons cilvēku, turklāt sevišķi iekārojams mērķis ir uzņēmumi, kuru neatņemams ikdienas darba instruments ir internets, liecina kompānijas Symantec, kas ir viena no pasaulē vadošajām drošības programmatūru izstrādātājām, veiktā pētījuma dati.

Rīgā uzstādīts Baltijas interneta ātruma rekords - teju 1 gigabits sekundē(1)

Demonstrējot jauno Nokia bāzes staciju ar veiktspējīgāko ātrgaitas interneta programmatūru, šodien Latvijas Mobilais Telefons (LMT) tīklā uzstādīts Baltijas mobilā interneta ātruma rekords. Pateicoties jaunajām interneta tehnoloģijām, mobilā interneta ātrums LMT tīklā sasniedza teju 1 gigabaitu sekundē jeb 930 megabitus sekundē (Mbps), ierindojot Latviju starp pasaules līdervalstīm mobilā tīkla sasniegumos ceļā uz 5G.

Eksperti: Izspiedējvīruss NotPetya kārtējo reizi atgādina par datu drošību(1)

Pasaules kibertelpu ir satricinājis kārtējais izspiedējvīruss NotPetya, kas īsā laika posmā ir izplatījies galvenokārt Eiropā, tai skaitā arī Latvijā. Vīruss bloķē lietotāju datorus, pieprasot izpirkuma maksu 300 ASV dolāru apmērā, konvertējot tos virtuālajā valūtā bitcoin. Uzņēmuma Squalio IT eksperti dalās ar padomu, kā pasargāt savu datoru.

Zibens spēriens aizkavē SpaceX raķetes startu(2)

ASV privātais kosmisko lidojumu uzņēmums SpaceX zibens spēriena dēļ ir spiests atlikt uz sestdienu kosmosa kuģa startu, ar kuru paredzēts piegādāt kravu astronautiem Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS), ceturtdien paziņoja ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA).

Aizvien pieaugošo kiberdraudu ērā lietotāji vēl aizvien vieglprātīgi © DIENA(1)

Moderno tehnoloģiju pieejamība visā pasaulē likusi aktivizēties ļaundariem, kas tās izmanto, lai noziedzīgā ceļā gūtu sev labumu. Kā liecina nesen veikts pētījums, 2016.gadā kiberuzbrukumu skaits ir pieaudzis par 38%, ja salīdzina ar 2015.gadu. Tomēr, kā žurnālistiem trešdien pavēstīja kiberdrošības eksperti Bite Latvija rīkotā pasākuma laikā, iedzīvotāji pret drošību internetā aizvien izturas visnotaļ vieglprātīgi, savukārt krāpnieki izdomā arvien izsmalcinātākus krāpšanas veidus.

Katrs otrais Bite klients ceļo uz ārzemēm

Katrs otrais Bite klients ceļo, bet datu lietojums Eiropā pērn pieauga divpadsmit reizes, sasniedzot 600 MB – šie ir reāli patērētāju paradumi, kuri liek mobilo sakaru operatoram pilnveidot pamata tarifu plānus, norāda Bite mārketinga vadītāja Diāna Šmite.

Volvo sešu gadu laikā varētu atteikties no dīzeļdzinējiem

Zviedrijas autobūves uzņēmuma Volvo Cars Corp. vadītājs Hokans Sāmuelsons trešdien vācu laikrakstā Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) publicētā intervijā norādījis, ka kompānija varētu pārtraukt attīstīt jaunus dīzeļdzinējus saistībā ar augstajiem izdevumiem, ko radījušas bargākas regulas.