NEMIERĪGĀS ASINIS

Cena
21.55 €
Autors Roberts Galbraits
Izdevējs Zvaigzne ABC
Lappušu skaits 880
Svars (kg) 1.250
Izmērs (cm) 22.5 × 15.5 × 6.0

Preces apraksts

Privātdetektīvs Kormorans Straiks ir ieradies Kornvolā apciemot tuviniekus. Tur viņu uzmeklē kāda sieviete un lūdz, lai detektīvs palīdz atrast viņas māti Margo Bamboro, kura pazudusi mīklainos apstākļos 1974. gadā.

Straiks vēl nekad nav izmeklējis tik senu noziegumu. Izredzes uz sekmēm ir vājas, tomēr viņš jūtas ieintriģēts un piekrīt izmeklēt šo lietu, kaut gan abiem ar biznesa partneri Robinu detektīvaģentūrā ir ļoti daudz darba. Robinai pietiek arī personisku problēmu: pašlaik tiek šķirta viņas laulība, viņa ir spiesta atvairīt nevēlamus uzmanības apliecinājumus no kāda kolēģa puses un piedevām cīnās ar savām jūtām pret Straiku.

Sākuši dzīt pēdas pazudušajai Margo, Straiks un Robina drīz atskārš, ka šī lieta ir velnišķīgi sarežģīta un tajā figurē taro kārtis, ārprātīgs sērijslepkava un neuzticami liecinieki. Un tad viņi uzzina, ka arī gadu desmitiem sens noziegums joprojām var būt nāvējoši bīstams.

Aizraujošais, negaidītu pavērsienu pilnais romāns “Nemierīgās asinis” ir piektais, kura galvenie varoņi ir Straiks un Robina – un līdz šim visspožākais Galbraita romānu virknē.

Roberts Galbraits ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, kuru viņa izmanto, rakstot kriminālromānus. Visi četri romāni par Straiku ir atradušies pirmajās vietās nacionālajos un starptautiskajos bestselleru sarakstos un ir adaptēti televīzijas seriālam, ko producē Brontë Film and Television.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Roulingai/Galbraitam [..] lieliski padodas sižeta pavērsieni, tipāži, sarunas un konfrontācijas. Turklāt autors, kurš raksta ar labpatiku, piesaista lasītājus, kuriem ne vien patīk lasīt, bet kuri vēlas arī pilnībā aizrauties ar grāmatu. Šis romāns precīzi atbildīs viņu gaumei.
The Scotsman

Slēptā seksuālā spriedze [starp Straiku un Robinu] ir tik spēcīga kā vēl nekad.
Best

Ambicioza, aizgrābjoša mistērija, kas izpauž par noslēpumaino Kormoranu šo to vairāk.
Heat

Roberta Galbraita “Nemierīgo asiņu” lasītājam nudien vajag stipras rokas. Piektais romāns par Kormoranu Straiku ar savām gandrīz tūkstoš lappusēm pārspēj Hilarijas Mantelas “Spoguli & gaismu”, kurš līdz šim bija biezākais 2020. gada romāns. Galbraits – rūpīgs amatnieks un meistarīgs maldinātājs – neļauj lasītājam nolikt grāmatu malā. [..] Straiks un Ellakota ir un paliek viens no valdzinošākajiem detektīvromānu duetiem.
Guardian

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Roberts Galbraits
Izdevējs: Zvaigzne ABC
Izdošanas gads: 2021
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi