Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kino/TV

Iepazīsti seriāla Padomju džinsi galvenos varoņus

Pirmdien Dailes teātrī, kas ir arī viena no seriāla filmēšanas vietām, notika sirsnīgs un smiekliem bagāts seriāla Padomju džinsi prezentācijas pasākums, kurā klātesošie tika iepazīstināti ar seriāla galvenajiem tēliem.

Berlīnes kinofestivālā izrādīs Dāvja Sīmaņa spēlfilmu Marijas klusums

Ceturtdien, 15. februārī, sākas 74. Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, kur šogad īpašu vietu ieņem režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilma Marijas klusums un režisoru Staņislava Tokalova un Jura Kursieša daudzsēriju filma Padomju džinsi, Eiropas Filmu tirgū strādās arī Latvijas stends, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Artdocfest/Riga izrādīs filmu skati Miers kara laikā

4. Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga, kas norisināsies no 1. līdz 8. martam, izziņo 17 tematiskās programmas Miers kara laikā filmas. Tās būs redzamas svētdien, 3. martā, no plkst. 12.00 mākslas centrā Zuzeum. Ieeja ir bez maksas, no 16. februāra piesakot savu ierašanos pasākuma vietā vai mājaslapā www.zuzeum.com.

Seriāls Padomju džinsi iekļuvis Eiropas lielākajā seriālu festivālā. Iepazīsties ar seriāla treileri!

Seriāls Padomju džinsi izvēlēts kā viens no 12 dalībniekiem Eiropas lielākā seriālu festivāla Series Mania sekcijā International Panorama. Savukārt Latvijā seriāls Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps pasniegšanas ceremonijā saņēma trīs nozīmīgas balvas – labākā daudzsēriju filma, labākais scenārists – Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova un Valdemars Kalinovskis, labākais aktieris – Kārlis Arnolds Avots. Iepazīsties ar seriāla treileri!

Rīgas Kino muzejā norisināsies sarunas ar režisoriem

Trešdienā, 14. februārī, plkst. 18.00 LKA Rīgas Kino muzejā notiks pirmā tikšanās sarunu ciklā Disociatīvā fūga: Ozoliņas sarunas, kurā režisore Ieva Ozoliņa sarunāsies ar kino cilvēkiem par kino. Regulāro klātienes notikumu programmu papildinās raidījums Disociatīvā fūga, kas skanēs Radio Naba

Pirmizrādi piedzīvos Andreja Ēķa dokumentālā filma Čornobiļa 2022

Kanālā TV3 11. februārī sāks demonstrēt četru epizožu dokumentālo filmu Čornobiļa 2022, kas ir viens no skatītākajiem Go3 oriģinālseriāliem visā Baltijā. Caur neredzētiem kadriem, intervijām un arhīvu materiāliem tiek atklāts, cik nopietni 2022. gada pavasarī bija kodolkatastrofas draudi.

Portālā filmas.lv skatāma Ievas Romanovas mūža ieguldījuma kolekcija

Šogad nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par mūža ieguldījumu kinomākslā saņēma filmu māksliniece Ieva Romanova, un Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu godina viņas mūža darbu ar visā Latvijā bez maksas pieejamu filmu kolekciju – no 7. februāra tiešsaistē skatāmas 13 spēlfilmas.

Splendid Palace Valentīndienā piedāvā īpašu filmu izlasi un iespēju uzdāvināt privātu kinoseansu vai fotosesiju

Kinoteātris Splendid Palace visu mīlētāju aizbildņa Svētā Valentīna dienā, 14. februārī, piedāvā noskatīties svētkiem atbilstošu - gan romantisku, gan pikantu filmu izlasi, kā arī iespēju sev un mīļotajam cilvēkam uzdāvināt privātu kinoseansu vai fotosesiju greznajā kinoteātra interjerā un laimēt arī pārsteiguma balvu, informēja kinoteātra pārstāvji.

Latvijas un Baltijas īsfilmas piedalās Klermonferānas festivālā

Francijas pilsētā Klermonferānā (Clermont-Ferrand) šonedēļ notiek viens no Eiropā un pasaulē nozīmīgākajiem īsfilmu festivāliem, kurā aktīvi piedalās apvienība Baltic Shorts un tās ietvaros arī Latvijas filmas, autori un producenti, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Norisināsies festivāla Artdocfest/Riga bezmaksas skate Artdoc & ProArt

Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga sadarbībā ar mākslas centru Zuzeum jau otro gadu aicina skatītājus uz tematisko dokumentālā kino skati Artdoc & ProArt. Tā tiks izrādīta tikai vienu reizi – piektdien, 1. martā no pulksten 14.00. Ieeja ir bez maksas, no 16. februāra piesakot savu ierašanos pasākuma vietā Zuzeum.

Uzņemta filma par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku

19. martā pirmizrādi piedzīvos režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma Patrīcija. Filma vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavoja meitu olimpiskajām spēlēm, brāļiem, kuri kļuva par viņas spēcīgo atbalstu–, par dzīves pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku, informēja filmas veidotāji.