Vasaras vidū pieejami
visdažādākie augļi – saldi,
svaigi un sulīgi – tie ir kā radīti arī izmantošanai kokteiļos. Viens no tādiem ir augļu
bole, ko pasniegt vasaras
pēcpusdienās uz terases
Šopavasar novērotās
gleznainās ziemeļblāzmas sagādāja
neaizmirstamus mirkļus miljoniem ziemeļu puslodes
iedzīvotāju, taču tām varētu būt
kāda nepatīkama blakne.
Receptes pagatavošana
aizņems apmēram 6 stundas, sanāks 25–28 l alus, kura
prognozējamais stiprums ap
4,5 tilpumprocentiem. Tiesa,
gatavs dzeršanai miestiņš
būs tikai pēc divām nedēļām.
Bāra valoda arī mūsdienās
joprojām galvenokārt ir angļu. Kokteiļu nosaukumi ne
vienmēr tiek tulkoti, jo nosaukums pats par sevi jau ir
informācija par dzēriena izcelsmi. Ja kokteilis radies
Amerikā, tad tā nosaukums
būs angļu valodā; ja Vācijā vai
Austrijā – tad vācu valodā.
Kokteiļi nav moderno
laiku izgudrojums. Tie parādījās vēl ilgi pirms tam, kad
Manhatanā tika atvērts pirmais bārs. Arī tālā senatnē
cilvēki mēdza dzert jauktus
alkoholiskos dzērienus.
Milāniešu ēšanas paradumus stipri ietekmējis drudžainais dzīvesveids. Būdami mūžīgā steigā, viņi ēd ātri, lai netrūktu enerģijas centīgam darbam. Kādā grāmatā lasīju indīgu frāzi par milāniešu dzīvesveidu: "Daži ēd tikai tāpēc, ka lielāko daļu pretstresa zāļu nevar uzņemt tukšā dūšā."
Vīnogu izspaidu brendiju
tradīcijā lielu ieguldījumu
devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.
Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Singlam tapis arī video.