Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Interesanti

Trifeles, āda un ķirši © DIENA

Šajā reizē pabeigšu savu stāstu par tipiskākajiem vīna aromātiem. Daži no tiem asociējas pat ar ādas, piparu un tabakas aromātiem.

Vīna aromāti © DIENA

Aprakstīt vīnus pēc to aromātiem ir diezgan grūti, jo tas ir emocionāls vērtējums, arī personiskās gaumes jautājums.

Vīna standarti © DIENA

Ja esam labi trenējuši savus jutekļus un iemācījušies tos pareizi izmantot, šīs prasmes un apgūtās zināšanas ļaus izvairīties no sliktiem vīniem.

Vīna tālākā attīstība © DIENA

Iepriekšējā reizē stāstīju par procesiem, kas notiek vīnogu misas rūgšanas laikā. Taču ar sulas izspiešanu, rauga pievienošanu un rūgšanas temperatūras kontrolēšanu vien nepietiek, lai izdotos labs vīns.

Kā rodas vīns © DIENA

Šoreiz stāstīšu par pašiem pamatu pamatiem vīna darīšanā – kā šis dzēriens rodas. Vīndara māksla slēpjas atbildē uz jautājumu: "No kurām vīnogām?" Jo izvēlētā vīnogu šķirne noteiks vīna aromātu. Lai gan vīnogas kopumā uzskatāmas par diezgan nepretenciozu augu, kas viegli pielāgojas konkrētajai vietai un augšanas apstākļiem, tomēr tik un tā ne visas vīnogas labi aug visos pasaules vīnkopības reģionos.

Klasiskie baltie © DIENA

Pagājušajā reizē stāstīju par vienu no slavenākajiem baltvīniem – Sauvignon Blanc. Tagad stāstu turpināšu par citiem slaveniem baltvīniem.

Smaržīgais Sauvignon Blanc © DIENA

Maza, zaļa, necila vīnoga, bet cik izteiksmīgi vīni no tās sanāk! Kraukšķīgs, elegants, ļoti aromātisks un svaigs – tāds ir baltais savinjons.

Vīndara kalendārs © DIENA

Katrā vīna dārzā un darītavā ik gadu tiek veikta virkne darbību, lai iegūtu pēc iespējas labāku ražu un izgatavotu pēc iespējas labāku vīnu.

Vairāk Interesanti