Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teātris

Latvijas Nacionālās operas repertuārā atgriežas Putnu opera

Komponista Jāņa Lūsēna un libreta autores Māras Zālītes Putnu opera no 11. janvāra atkal būs skatāma uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents ir Andris Veismanis. Putnu operas režisore ir Baņuta Rubesa, atjaunojuma režisore un horeogrāfe – Elita Bukovska, scenogrāfe – Ieva Jurjāne, kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks – Pols Matīsens.

Tuvošanās noslēguma fāzei. Ekskursija pa Jaunā Rīgas teātra Lāčplēša ielas ēku kompleksu © DIENA

Mēs esam Jaunā Rīgas teātra (JRT) galvenajā vestibilā. Cilvēki nāk iekšā no pagalma, un šajā vietā publika sadalās: tie, kuriem ir biļetes uz Lielo zāli, nogriežas pa labi, tie, kuriem ir biļetes uz mazajām zālēm, nogriežas pa kreisi, – vakar VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) rīkotajā mediju ekskursijā, kurā varēja apskatīt paveiktos darbus ēku kompleksā Lāčplēša ielā 25, sacīja JRT ēku kompleksa rekonstrukcijas un pārbūves projekta autore arhitekte Zaiga Gaile.

Foto: Jaunā Rīgas teātra būvniecība tuvojas noslēgumam

JRT ēku kompleksa pārbūve un rekonstrukcija tuvojas noslēguma fāzei: ir atlikušas vien pēdējās pārbaudes, nodošana ekspluatācijā, paralēli tam - defektu novēršana, tad jau JRT varēs sākt domāt par pārcelšanos uz atjaunotajām telpām, pauž VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Foto: Uz Dailes teātra skatuves izrādē Čūsku vārdi atgriežas Jānis Paukštello

Ciklā Dailes kanons tapis jauns iestudējums Čūsku vārdi. Piektdien, 1. decembrī, Dailes teātra Mazajā zālē notiks pirmizrāde režisora Jura Joneļa iestudējumam Čūsku vārdi, kas vienlaikus būs arī leģendārā un skatītāju iemīļotā Dailes teātra aktiera Jāņa Paukštello atgriešanās uz teātra skatuves. Skatuves meistara izrādes partneris būs jaunās paaudzes aktieris Kārlis Arnods Avots, un viņi skatītājus uzrunās caur Raiņa dzeju.