Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Aicina piedalīties balsojumā tiešsaistē par labāko cilvēktiesību logotipu

Globālais balsojums tiešsaistē par labāko cilvēktiesību logotipu - Līdz 17.septembrim iespējams atdot savu balsi par vienu no 10 labākajiem priekšlikumiem!

Vispasaules tiešsaistes konkursam "Cilvēktiesību logotips" kopumā tika iesūtīti 15 375 priekšlikumi no 190 valstīm. Kopš iniciatīvas sākuma 3.maijā cilvēki no visas pasaules piedalījās līdz šim plašākajā starptautiskajā logotipu konkursā, iesūtīja savus priekšlikumus un novērtēja citu iesūtītās idejas.

Tagad iespējams balsot par žūrijas izvēlētajiem 10 finālistiem. No 2011. gada 27.augusta līdz 17.septembrim katrs var balsot par savu favorītu šeit: www.humanrightslogo.net. Cilvēki no visas pasaules tiek aicināti piedalīties, lai izvēlētos labāko logotipu un tādējādi īstenotu konkursa pamatideju - cilvēki izstrādā cilvēktiesību logotipu, lai atbalstītu citus cilvēkus.

Labāko logotipu prezentēs 2011. gada 23.septembrī Ņujorkā, laikā, kad notiks Apvienoto Nāciju ģenerālasambleja. Svinīgo ceremoniju būs iespējams vērot tiešsaistē visā pasaulē.

Gandrīz ikviens no mums zina, ka sirds simbolizē mīlestību un baltais balodis mieru. Bet kā izskatās cilvēktiesību simbols? Atbilde ir viena - šāda logotipa vēl nav. Uz mūsu planētas dzīvo 6,8 miljardi cilvēku. Cilvēktiesības attiecas uz viņiem visiem. Un tomēr vēl līdz šim nav izdevies rast ceļu, kā simboliski un apejot valodas barjeras atspoguļot visus vienojošo saikni. Ar iniciatīvu "Cilvēktiesību logotips“ mēs gribam vērsties pret pastāvošajām nepilnībām un tādējādi dot mierpilnu ieguldījumu cilvēktiesību stiprināšanai.

Kas ir šīs iniciatīvas atbalstītāji? - Žūrija, ko veido prominentas personas, piemēram, Apvienoto Nāciju augstā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navanetema Pilaī (Dienvidāfrika), pieci Nobeļa miera prēmijas laureāti Aunga Sana Sū Ki (Mjanmara), Širīna Ebadī (Irāna), Muhameds Junuss (Bangladeša), Mihails Gorbačovs (Krievija) un Džimijs Kārters (ASV); Andželīna Ačenga Atiama (bērnu tiesību aizstāve, Uganda), Vorisa Dirī (topmodele & sieviešu tiesību aizstāve, Somālija), Rolands Emerihs (Holivudas kinorežisors un producents, Vācija), Karolīna Gomeša (cilvēktiesību aizstāve, Jamaika), Huaness (Juanes - popmūzikas zvaigzne & miera kustības aktīvists, Kolumbija), Somalī Mama (cilvēktiesību cīnītāja, Kambodža), Paikiasoti Saravanamutu (cilvēktiesību cīnītājs, Šrilanka), Džimijs Veilss (Vikipēdijas dibinātājs, ASV), kā arī starptautiska mēroga dizaina eksperti Ahmads Humeids (Jordānija), Havjērs Mariskāls (Spānija) un Ēriks Spīkermanis (Vācija). Bez tam žūrijas sastāva ir arī Bosnijas un Hercegovinas, Čīles, Vācijas, Kanādas, Maurīcijas, Senegālas, Singapūras Čehijas un Urugvajas ārlietu ministri, kas saistībā ar logotipa izstrādes konkursu rosināja interneta platformas izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko