Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Akcijas laikā vecāki stāsta par grūtībām, zaudējot darbu

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar Latvijas vecāku apvienību "VISI " un E-pārvaldes sekretariāta projektu Net - Safe Latvia rīkoja akciju "Vecāku uzticības tālrunis". Akcijas laikā vecākiem bija iespēja zvanīt uz VBTAI bērnu un jauniešu uzticības tālruni 80006008 un saņemt profesionālas psiholoģiskas konsultācijas un atbalstu, saistībā ar psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem.

Vienlaikus bija iespēja uzdot jautājumus saistībā ar drošību interneta vidē un ziņot par nelikumīgām darbībām vai kaitīga satura materiāliem internetā. Kopumā vecākiem sniegtas vairāk kā 50 konsultācijas.

Trīs dienas, no 22.aprīļa līdz 24.aprīlim, VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa konsultanti sniedza 52 konsultācijas bērnu vecākiem un vecvecākiem, kuri vēlējās risināt savas grūtības saistībā ar bērniem vai mazbērniem. Galvenās tēmas, kuras tika pārrunātas bija savstarpējo attiecību jautājumi, bērnu veselības problēmas, bērnu attiecības ar pedagogiem, kā arī jautājumi, kas saistīti ar pašreizējo sociālekonomisko situāciju valstī. Tika saņemti jautājumi saistībā ar interneta drošību un vardarbību interneta vidē.

"Salīdzinot ar iepriekšējo akciju vecākiem, kura notika pagājušā gada augustā, vecāki vairāk stāstīja par grūtībām saistībā ar darba zaudējumu un nespēju nodrošināt bērniem iespēju doties ekskursijās, apmeklēt pulciņu nodarbības. Vairākās sarunās vecāki bija nobažījušies par bērnu sekmēm, drošību, brīvā laika pavadīšanu ārpus skolas, jo vecākiem jādodas pelnīt iztiku tālu no savas dzīves vietas, līdz ar to viņi nespēj pavadīt ilgāku laiku kopā ar bērniem. Gandarījums ir par to, ka daudz zvanīja bērnu tēvi, kas varbūt lauž stereotipu par to, ka bērnu audzināšanā iesaistās galvenokārt sievietes", norāda Uzticības tālruņa departamenta direktore Iluta Vilnīte.

Zvanītāji ne tikai konsultējās un saņēma atbalstu, bet arī aktīvi izteica savu viedokli par bērnu situāciju valstī kopumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko