Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aptauja: 2012.gadu sagaida ar lielāku optimismu, nekā tika sagaidīts šis gads

Latvijas iedzīvotāji, domājot par to, kāds Latvijai varētu būt nākamais gads, biežāk ir optimistiski nevis pesimistiski noskaņoti, liecina pētījumu centra SKDS decembra vidū veiktās iedzīvotāju aptaujas dati.

Tikai katrs piektais iedzīvotājs domā, ka nākamais gads Latvijai varētu būt sliktāks, nekā šis, bet 25% respondentu prognozēja, ka tas būs labāks. Taču visbiežāk - 41% iedzīvotāju ir pārliecināti, ka nekas nemainīsies un nākamais gads būs tāds pats kā šis.

SKDS norāda, ka šīs prognozes ir optimistiskākas nekā pērn nogalē iegūtās, kad tikai 19% iedzīvotāju
prognozēja, ka nākamais gads varētu būt labāks, bet 28% sagaidīja, ka tas būs sliktāks. Vēsturiski visoptimistiskākos nākamā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji sniedza 2004.gada nogalē, kad kopumā 43% iedzīvotāju prognozēja, ka nākošais gads būs labāks par aizejošo, bet tikai 13% – ka sliktāks.

Savukārt salīdzinoši vispesimistiskāk iedzīvotāji nākotnē raudzījās 2008.gada nogalē, kad tikai 11% iedzīvotāju prognozēja, ka nākošais gads būs labāks par aizejošo, bet 52% domāja, ka tas būs sliktāks.

Savukārt vērtējot to, kāds Latvijai ir bijis šis – 2011.gads, salīdzinot ar iepriekšējo – 2010.gadu, aptauja atklāj, ka tikai 22%iedzīvotāju domā, ka tas ir bijis labāks, bet 31% uzskata, ka tas ir bijis sliktāks. Visbiežāk ticis izteikts vērtējums, ka šis gads bijis tāds pats kā iepriekšējais (43%). Taču, lai gan šī gada salīdzinošie vērtējumi biežāk ir negatīvi nekā pozitīvi, tomēr tie ir labāki nekā pirms gada iegūtie, kad tikai 14% iedzīvotāju 2010.gadu vērtēja kā labāku par 2009. gadu, bet 38% - kā sliktāku.

Vēsturiski vispozitīvāk aizejošais gads ir ticis novērtēts 2003.gada nogalē, kad kopumā 35% iedzīvotāji vērtēja, ka aizejošais gads ir bijis labāks par iepriekšējo, bet tikai 13% – ka sliktāks. Savukārt vēsturiski vissliktākos aizejošā gada novērtējumus Latvijas iedzīvotāji sniedza 2009.gada nogalē, kas tikai 4% to vērtēja kā labāku par iepriekšējo, bet 79% bija pārliecināti, ka tas ir bijis sliktāks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko