Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ar nikno putnu palīdzību bērniem mācīs kvantu fiziku

Ar somu kompānijas Rovio nikno putnu jeb Angry Birds spēles elementiem plānots attīstīt zinātnes mācību materiālus un spēles maziem bērniem un pirmskolniekiem, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls TechCrunch.

Rovio sadarbosies ar Eiropas Kodolpētījumu organizāciju (CERN), lai attīstītu mācību grāmatas un galda spēles bērniem vecumā no trīs līdz astoņiem gadiem ar mērķi viņus iepazīstināt ar zinātnes pamatiem un ieinteresēt turpmāk mācīties zinātniskus priekšmetus.

"Strādājot kopā ar Rovio, iemācīsim bērniem kvantu fiziku, to padarot jauku un viegli saprotamu," teica CERN izglītības nodaļas vadītājs Rolfs Landua. Landua uzrunāja mediju pārstāvjus Frankfurtes grāmatu mesē, kur tika prezentēts Rovio un CERN sadarbības projekts.

Kvantu fizika pēta vismazāko matērijas sīkdaļiņu īpašības, tostarp tā saukto "superpozicionēšanos", kas nozīmē, ka sīkdaļiņas var vienlaicīgi atrasties dažādos stāvokļos un pat dažādās vietās. Tāpat kvantu fizika atzīt, ka "savstarpēji sapītas" sīkdaļiņas, kā elektroni un fotoni var viena otru momentāni ietekmēt, arī ja tās šķir gaismas gadu attālums.

Jaunā Rovio izglītojošo produktu sērija sauksies Angry Birds Playground un turpinās sākotnējās Angry Birds mobilo telefonu spēles "apaudzēšanu" ar dažādiem patapinātiem produktiem, tostarp rotaļlietām, grāmatām, pat Holivudas filmas projektu.

Jau ziņots, ka Angry Birds izvērsās par Rovio globālu veiksmes stāstu pēc tam, kad kompānija bija attīstījusi desmitiem spēles un izklaides programmas ar viduvējiem vai zemiem pārdošanas rezultātiem.

Spēlē Angry Birds tiek izmantota linga vai katapults, lai ar putniem bombardētu "ļaunās" cūkas, kas cenšas iegūt putnu olas. Angry Birds kopš parādīšanas 2009.gadā lejuplādēts desmitiem miljonu reizes. Spēle pārtaisīta dažādām operētājsistēmām un izlaista jaunās versijās ar papildu funkcijām, tostarp putniem, kas metiena laikā sadalās trīs putnos, atdarinot modernas tā sauktās kasešu bumbas efektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko