Ar ko šalotes sīpols atšķiras no parastā sīpola?
Sarkanos sīpolus lieto tāpat kā parastos dārza sīpolus. Maigākas garšas dēļ sarkanie īpaši piemēroti salātiem, turklāt tie salātiem piedod skaistāku krāsu. Šalotes pasaulē pazīst kā gardēžu sīpolus. Šalotes lociņi ir maigāki un saldāki nekā parastie loki. Šalotes ir divgadīgi augi, kuri pirmajā gadā veido 4—5 sīpolu čemuru, bet pārstādīti tie jau nākamajā gadā laiž pasaulē 25 —30 sīpolu čemurā. Šalotes aug vairākas saknes kopā, gandrīz līdzīgi ķiplokiem, tādēļ izskatās kā lielas sarkanbrūnas daiviņas. Veikalos tās jau redzam sadalītas — atsevišķas saknes/daiviņas.
Šalotes sīpolus daudz izmanto franču virtuvē. Tie piešķir ēdienam izteikti spēcīgāku garšu nekā parastie sīpoli. Šalotēm ir maiga, nedaudz ķiplokaina garša. Šalotes lieto tāpat kā parastos sīpolus — mērcēs, gaļas un mājputnu ēdienos, kā arī marinādēs.
Ja kādam cilvēkam parastie sīpoli šķiet pārāk asi, šalotes ir ļoti laba alternatīva.
Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV-1004
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.