Laika ziņas
Šodien
Migla

Astoņi maršruti Šveices dienvidos

Jādomā, ka viņi bija sajūsmā. Tas nekas, ka pēcpusi spiež ciets koka sēdeklis. Tas nekas, ka jābrauc pa grubuļainu grantsceļu. Taču ainava apkārt brīnišķīga. Jā, tā ir Šveice! Tiesa, tieši pirms simt gadiem, kad pirmajos reisos no galvaspilsētās Bernes uz mazākām pilsētām sāka kursēt pirmie Swiss PostBus autobusi. Tas bija šis pats mēnesis 1906.gadā.

Kopš tā laika daudz kas ir mainījies, arī Šveices autobusi - tagad to ir divi tūkstoši, sēdekļi ir mīksti, un kopējais dienā izbraucamo maršrutu garums ir vairāk nekā 10 tūkstoši kilometru. Dzeltenie PostBus pārvadā pusi no reģionālajiem pasažieriem.

Taču firmai ir daži īpaši maršruti, kuros tā aicina tūristus, jo ceļi ved pa pašām gleznainākajām Šveices vietām. Protams, katram ir dotas iespējas izvēlēties - braukt ar autobusu vai savu auto, vienkārši "nozogot" ideju.

Par PostBus piedāvāto servisu ceļotājiem var uzzināt firmas mājaslapā www.postbus.ch/alps. Tur atrodami gan sīkāki maršrutu apraksti, gan braucienu saraksts, gan arī to cenas.

Tiem, kas nobažījušies par Šveices dārdzību, naktsmājas ieteicams meklēt divās citās mājaslapās, kas apkopo informāciju un dod iespēju rezervēt vietu tā dēvētajās budžeta viesnīcas, par kuru kvalitāti gan nebūtu īpaši jāšaubās: www.rooms.ch vai arī www.myswitzerland.com/affordable (angļu val.) un www.myswitzerland.com/preiswert (vācu val.). Gan vieni gan otri piedāvā viesnīcas, kurās viena nakts vienai personai maksā, sākot no 50 frankiem jeb 25 latiem.

1.maršruts

Kūra-Sanktmorica, 2,5 stundas*

Ceļš sākas Kūrā, ko uzskata par vecāko pilsētu Šveicē, šķērso ieleju, tad kāpj augšup un sasniedz kosmopolītisko Sanktmoricas kūrortu.

2.maršruts

Sanktmorica-Lugāno, 4 stundas

Tikai lejup: no Saktmoricas ceļš ieved Itālijā un tad atkal atgriežas Šveicē, sasniedzot skaisto Tičīno kantona pilsētu Lugāno.

3.maršruts

Cernece-Merāno, 1,5 stundas

Cerneces ciems ir ideāla vieta, lai izpētītu to apskaujošo Šveices nacionālo parku un pēc tam dotos Itālijas pilsētiņas Merāno virzienā, iepazīstot arī romantiskus itāliešu ciemus.

4.maršruts

Kūra-Bellincona, 2,5 stundas

Pusceļā jāšķērso 6,6 km garais Sanbernardīno pārejas tunelis, aiz tā sagaida pats Sanbernardīno ciems ar minerālūdeņu avotiem un vienīgo baznīcu Alpu reģionā, kuras jumta klājumam izmantotas akmens plāksnes. Galamērķa - Tičīno kantona galvaspilsētas Bellinconas varenais cietoksnis iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

5.maršruts

Flīelene-Lintāle, 2,5 stundas

Sākot pie Lucernas ezera, ceļš izvijas pa ielejām gar augstām virsotnēm. Ir vērts doties pārgājienā kalnos.

6.maršruts

Domodosola-Zāsfispa, 3,5 stundas

Patiesībā ceļš sākas Itālijas pilsētā Domodosolā, kuras centrā katru sestdienu rosās jauks tirgus. Tad strauji augšup, sasniedzot Simplonas pāreju (2006 m), tad lejup un atkal augšup līdz Alpu pērlei - Saas Fee kūrortam, kurā auto patiesībā ir aizliegti.

7.maršruts

Obervalde-Andermate, 4 stundas

Lai gan kartē šis posms izskatās īss, tas ir laikietilpīgs, jo līkumots, kalnains un krāšņs.

8.maršruts

Andermate-Grīndelvalde,

7 stundas

No Alpu ciemata līdz Ledāju ciematam - tā tiek raksturots maršruta sākums un galamērķis, bet pa vidu nemitīga kalnu un ieleju maiņa.u

* PostBus braucienu ilgums bez ilgām pieturām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kartupeļi sader ar gaļu, zivīm, pienu un olām

Turpinot pagājušajā nedēļā aizsākto tēmu par aizspriedumiem un patiesību kartupeļu izmantošanā uzturā, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone atspēko vēl vienu ļoti populāru aizspriedu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko