Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Atlikta filmas Meitene, kas spēlējās ar uguni ekranizācija

Atlikta Stīga Larsona triloģijas Millenium otrās daļas ekranizācija, jo aizkavējusies filmas scenārija rakstīšana. Kinostudija MGM bija plānojusi, ka triloģijas otrās daļas The Girl Who Played With Fire (Meitene, kas spēlējās ar uguni) ekranizācija uz kinoekrāniem nonāks 2013.gadā. Taču scenāristam Stīvenam Zailanam scenārija rakstīšana nevedas tik raiti, kā cerēts, līdz ar to filmēšana vēl nav sākta.

Deivida Finčera uzņemtajā filmā The Girl With the Dragon Tattoo (Meitene ar pūķa tetovējumu) Līsbetas Salanderes loma piešķirta mazpazīstamajai amerikāņu aktrisei Rūnijai Marai, bet žurnālistu Mikaelu Blumkvistu atveido Daniels Kreigs. Holivudas ekranizācija nopelnīja 232 miljonus ASV dolāru, ko kinostudija MGM raksturoja kā "mērenus zaudējumus".

MGM tomēr nav atteikusies no plāna ekranizēt arī pārējās Millennium daļas, un Kreigs un Mara ir apņēmušies atgriezties pie savām lomām. Finčers pagaidām vēl nav piekritis režisēt nākamo filmu, taču kinostudijai MGM viņš ir pirmais kandidāts.

Zviedru rakstnieks nomira 2004.gadā no sirdstriekas 50 gadu vecumā - gadu pirms Zviedrijā tika publicēts viņa pirmais Millennium sērijas romāns Meitene ar pūķa tetovējumu, tāpēc viņš tā arī nekad neizbaudīja savu darbu milzīgo popularitāti. Lārsona romāni ieguvuši bestsellera statusu piecās valstīs - Lielbritānijā, Spānijā, Itālijā, Nīderlandē un Francijā, apsteidzot vampīru sāgas Krēsla autori Stefāniju Meieri.

2009.gadā Zviedrijā tika ekranizētas visas trīs grāmatas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko