Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Attiecības ar bijušo. Draudzējās, jo nemīlēja

Kādai manai draudzenei ar bijušo vīru un dēla tēvu attiecības ir ļoti jaukas. Pat draudzīgas. Viņi abi ne tikai uztur un audzina puiku (zēns dzīvo pie mātes, bet ļoti bieži ciemojas pie tēva), bet dažkārt sazvanās tāpat vien, lai viens otram izstāstītu savu problēmu. Paprasītu padomu.

Inga un Valters ir studiju biedri. Pirms divpadsmit gadiem sadraudzējās tāpēc, ka bija kopīgas intereses. Pusotru gadu viņi bija labi draugi. Tad izveidojās tuvākas attiecības. "Man jau liekas, mums tā mīlestība drīzāk balstījās uz draudzību. Bija līdzīgs redzējums, sapņi par nākotni," domīgi saka Inga. Jūtas, kaisle? "Tās laikam otrajā plānā," viņa neslēpj.

Pusgadu pavadījuši kopā kā pāris, Inga un Valters uzzināja, ka gaida bērnu. "Mēs apprecējāmies. Es viņu tiešām gribēju precēt! Tas nebija tikai bērna dēļ," uzsver Valters. Tomēr viņam, tāpat kā bijušajai sievai Ingai, šķiet, ka šo laulību vairāk noteikusi draudzība. Sirsnīga pieķeršanās viens otram. Jauneklīga sajūsma. Nevis mīlestība.

Pēc trīs gadiem Inga un Valters izšķīrās, abi par to draudzīgi vienojās. "Laulātie vairs neesam, bet draudzība paliek," viņi viens otram apsolīja. "Šķiršanās tiesā mēs izraisījām apjukumu. Nebija skaidrs, kāpēc mums jāšķiras, - mēs draudzīgi tērzējām. Ķiķinājām. Pēc tam gājām kopā iedzert tēju," atceras Inga.

Pēc pusgada Ingai radās jaunas attiecības. Pēc gada - Valteram. Abi bija laimīgi. Katrs savā veidā. Jaunās otras pusītes brīnījās, sākumā pat mocījās greizsirdībā: kā var būt, ka viņi joprojām katru mēnesi satiekas?! Ne tikai lai runātu par dēlu un viņa vajadzībām, bet arī lai konsultētos par daudziem ar dēlu nesaistītiem jautājumiem!

"Tās lielās mīlestības mums laikam nekad nav bijis. Tāpēc arī varam tā - draudzīgi," atzīst Inga. Viņa domā, labas attiecības starp bijušajiem laulātajiem var būt tad, ja šķīrušies pēc abpusējas vienošanās - nevis juridiski tā formulējot, bet no sirds to vēloties.

"Atklāti sakot, nevaru pat iedomāties, kāda "draudzība" vai labas attiecības var būt, ja cilvēki šķiras tāpēc, ka viens paslepšus krāpis otru, vai atradis jaunu mīlestību, bet otrs - joprojām mīl. Vai arī šķiršanās iemesls ir trači, kautiņi. Tad labāk pēc tiesas nekontaktēties gandrīz nemaz," uzskata Inga. Arī Valters domā, ka muļķīgi cerēt uz lieliskām attiecībām pēc šķiršanās, ja vienam vai abiem šī šķiršanās bijusi sāpīga. "Ja tā bijis, tad nevajag tēlot, ka viss ir super, un izšķīrāmies pa draugam! Galvenais, nevajag par šķiršanās iemesliem melot bērniem un tuvākajiem cilvēkiem. Viņi tāpat ļoti labi nojauš, kā tad bija patiesībā." Ko dēlam par šķiršanos saka Inga un Valters? "Mūsu gadījumā draudzība izdevās labāk nekā mīlestība," nosmej abi bijušie laulātie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

RAKSTI MUMS

Vai jūsu bijušie partneri/partneres traucē jaunajām attiecībām? Vai negaidīti uzrodas? Varbūt reizēm tomēr gaidīti? Kā reaģējat, ja jūsu draugs/draudzene tiekas ar savu ar bijušo?

Raksti savu viedokli [email protected]

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko