Bijušajā Kinogalerijā atvērtais Le crabe ir izcils franču jūras velšu restorāns
Kamčatkas delikatese franču sniegumā
Franču izpildījuma virtuvē dažādās variācijās dominē Krievijas Tālo Austrumu gardums Kamčatkas krabis, piemēram, krabja gaļa tempurā ar mango salsu un arbūzu mērci (Ls 9) un krabja spīles, ieceptas zaļajā sviestā (Ls 20). Pētot Le crabe ēdienkarti, mutē riešas siekalas. Apsvēru gan Vidusjūras astoņkāja carpaccio (Ls 10), gan Burgundijas vīngliemežus (Ls 6), gan jūras velšu salātus ar Japānas ūdenszālēm Goma Wakame (Ls 7). Izvēle tomēr krita uz marinētu pīles fileju ar sīpolu marmelādi kraukšķīgā filo (rīsu miltu) mīklas groziņā ar apelsīniem un zaļo pistāciju mērci (Ls 8). Burvīgo sarkano sīpolu marmelādi noteikti gribu iemācīties gatavot pati! Pirms maltītes oficiante aperitīvam atnesa karotīti ar olīvu pastas un Madonas kazas siera "kūciņu". Tā mutē izkusa. Krabi nolēmu baudīt bisque formā — debešķīgā krēmīgā krabju zupā. Pēc uzkodām oficiante pasniedza aveņu sorbetu, lai atsvaidzinātu garšu pirms otrā ēdiena. No otrajiem izvēlējos lētāko ēdienu — veģetāro lazanju (Ls 7). Pastas plāksnīšu vietā tajā tika izmantoti ļoti plāni sagriezti baklažāni. Lazanja bija ļoti garšīga un trekna, un varēju to ēst ilgi. Tā bija varena maltīte, kas atstāja lielisku pēcgaršu. Alus Le crabe ir dārgs — puslitrs Užavas maksāja 2,50 latu. Dzērienu kartē atrodams arī absurdi dārgais norvēģu galda ūdens Voss, kas maksā četrus latus pudelītē un atgādina dārgu šampūnu. Vīna karte izceļas ar Rīgā, iespējams, plašāko un labāko šampanieša un dzirkstošo vīnu klāstu dažādās cenu kategorijās. Vilinoši ir arī šeriji un portvīni.
Blīvākā krogu iela?
Restorāna iekštelpas iepazinu pēc maltītes, jo ieturējos terasē. Interjers ar vecajām kumodēm, spriežot pēc izvēlētajiem materiāliem, veidots nolūkā radīt relaksējoša, demokrātiska un solīda Provansas viesu nama noskaņu. Samtainie un formīgie sarkanie dīvāni atgādina krabi. Sienas klāj sarkanie Vecrīgas ķieģeļi, uz grīdas ir vēsi kontrastējošas smilšpelēkas flīzes. Pavīd arī kaut kas no Grieķijas — vietām nelīdzenās balsinātās sienas. Virs durvīm ir šarmanta niša, kurā guļus ieliktas vīna pudeles. Pie sienām — glamūram — Holivudas slavenību fotogrāfijas, kurās visās iemontēts obligāts elements — mazais, sarkanais krabītis.
Reti pusdienoju dārgos restorānos, taču apņēmos, ka tos vēl apmeklēšu. Le crabe raisa patiesu vēlēšanos atgriezties, kad rocība to atļaus, lai omulīgajā atmosfērā baudītu vēl nenogaršotos gardumus. Pāri ielai ir Neiburgs — vēl viens strauju atzinību guvis un cenu ziņā pieejamāks jauns restorāns. Līdz ar šo iestādījumu atvēršanu jau tā ar krogiem apdzīvotā Jauniela līdzās Antonijas ielai, šķiet, kļuvusi par blīvāko restorānu ielu galvaspilsētā.
***
Restorāns Le crabe
Jauniela 24
Atvērts no 12.00 līdz 24.00
Virtuve 88888
Interjers 8888
Apkalpošana 88888
Atmosfēra 8888
***
TVIzklaide ēda
Marinēta pīles fileja ar sīpolu marmelādi filo mīklas groziņā, apelsīna laiviņām un zaļo pistāciju mērci — Ls 8
Krabju bisque zupa — Ls 6
Lazanja ar austersēnēm un kazas sieru — Ls 7
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.