Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Briti tabloīda publicētās prinča Harija kailfotogrāfijas nesagaida ar ovācijām

Lielbritānijas Preses sūdzību komisija saņēmusi vairāk kā 150 iedzīvotāju sūdzības saistībā ar britu tabloīda The Sun piektdien publicētajām prinča Harija kailfotogrāfijām. Preses izdevums bijis viens no retajiem britu medijiem, kas publicējis šonedēļ internetā nopludinātās prinča Harija Lasvegasas ballītes bildes.

Piektdien tabloīds The Sun publicēja prinča Harija fotogrāfijas ar virsrakstu Pēcnācējs tas ir – kailā Harija bildes, ko jūs jau esat redzējuši internetā. Laikraksts publiskot fotogrāfijas nolēmis, paziņojot, ka „sabiedrība vēlas Harija bilžu publikāciju, lai varētu iesaistīties ar tām saistītajās diskusijās un būtu pilnībā informēti“.

Lielākajā daļā sūdzību, ko saņēmusi komisija, norādīts, ka The Sun ir pārkāpis prinča privātās dzīves neaizskaramību, vēsta izdevums Guardian. Lai gan tikai dienu iepriekš saistībā ar nopludinātajiem kailfoto Preses sūdzību komisijā vērsušies arī paša karaļnama juristi, sūdzības par The Sun rīcību līdz šim saņemtas no iedzīvotājiem, nevis prinča pārstāvjiem, norāda Guardian.  

Tādējādi britu tabloīds ir viens no retajiem Lielbritānijas izdevumiem, kurš nolēmis pārkāpt britu preses neoficiālo vienošanos nepublicēt skandalozos attēlus. Iespējams, britu preses atturību galvenokārt ietekmējusi karaļnama rīcība. Proti, karaļnams vērsies Preses sūdzību komisijā, cenšoties panākt fotogrāfiju publicēšanas aizliegumu Lielbritānijā un uzsverot, ka medijiem jāievēro prinča privātās dzīves neaizskaramība.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karaļnama pēcnācējs princis Harijs, apmeklēdams ASV, iekūlies kailfoto skandālā. Proti, vispirms ASV reģistrētā interneta portāla TMZ rīcībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā princis, kopā ar draugiem izklaidējoties Lasvegasā, kādā ballītē izģērbies kails.

Ballīte, kurā piedalījies karaļnama pārstāvis, rīkota MGM Grand viesnīcā. 27 gadus vecais princis, kurš pēc kārtas ir trešais pretendents uz Lielbritānijas kroni, ballītē kādā brīdī nolēmis izģērbties kails, lai kā no mātes miesām nācis kopā ar kādu sievieti uzspēlētu biljardu.

Jāpiebilst, ka interneta aptauju kompānija Userv, aptaujājot britus, secinājusi – 63% aptaujas dalībnieku nosoda The Sun rīcību. Tikai katrs piektais aptaujas dalībnieks bijis pārliecināts, ka publikācija tapusi sabiedrības interesēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko