Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Brīvdienas ar kazas siera jogurta krēmu un laša filejas šķēlītēm

Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons pasmaida, kad bilstu, ka viņa ieteiktie ēdieni izskatās vienkārši un ir garšīgi, bet, kad paskatos uz receptēm, bail pašai sākt tos gatavot. Kopā apspriežam piedāvātās receptes, un saprotu, ka bailēm patiešām lielas acis. Kaspars mudina mēģināt, un es domāju, ka brīvdienās sākšu ar kazas siera jogurta krēmu un apdedzinātām laša filejas šķēlītēm. Pēcgarša tiešām lieliska!

***

Kazas siera un jogurta krēms

Garšas pastiprināšanai un ēdiena dekorēšanai izmanto kaltētus dārzeņus, rukolas salātus un tomātu želeju

6 porcijām VAJADZĒS:

6 kazas siera krēmus

100 g rukolas lapu

200 g tomātu želejas

120 g pesto mērces

6 ķiršu tomātus, pārgrieztus uz pusēm

2 ēd. k olīveļļas

Kazas siera jogurta krēms

VAJADZĒS:

300 g kazas siera

300 g jogurta bez piedevām

100 ml saldā krējuma

1 šķipsnu sarīvēta muskatrieksta

kaltētus dārzeņus

Kazas sieru saputo kopā ar jogurtu un muskatriekstu. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.

Saldo krējumu uzsilda un tajā izkausē želatīnu.

Savieno kazas siera un jogurta masu ar saldo krējumu, sagatavoto ielej formās un ievieto ledusskapī uz stundu.

Kaltētus dārzeņus pagatavo dienu iepriekš: sagriež plānās šķēlēs bieti, pastinaku, sakņu seleriju un izklāj uz pergamenta, viegli apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem un liek kaltēties krāsnī 90?C apmēram uz 4-5stundām.

Sastindzināto krēmu izņem no formiņām un īsi pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīki sadrumstalotiem kaltētiem dārzeņiem un atsvaidzina ar tomātu želeju.

Tomātu želeja

200 ml svaigi spiestas tomātu sulas, 3 g želatīna plāksnes,

sāls

Caur plānu drānu izspiež tomātu sulu. Uzbriedina želatīnu, izkausē to un pievieno sulai, visu kārtīgi izmaisa un liek stikla traukā ledusskapī stindzināties uz stundu.

***

Apdedzinātas laša filejas šķēles ar svaigi marinētiem gurķu salātiem un olīveļļu

6 porcijām VAJADZĒS:

6 x 80 g svaiga laša šķēles

marinētu gurķu salātus

6 šķēles rudzu graudu plānmaizes

6 ēd. k. citronu majo mērces (majonēzes vietā)

zaļumus no selerijas kātiem, fenheļa

Laša filejas puslokā citu blakus citai sakārto uz cepešplātnes, pārkaisa ar garšvielām (sāli, baltajiem pipariem, diļļu sēklām) un apslaka ar olīveļļu.

Sakarsē cepeškrāsns augšējo grilu līdz 180?C , tad tieši zem karstā grila cep zivi vienu minūti, ļaujot šķēlēm viegli apsvilt un nomainīt krāsojumu. Tad zivs ir gatava.

Svaigi marinētu gurķu salāti:

400 g svaigu gurķu

10 gab sīksīpolu

2 ēd. k ābolu etiķa

1 ēd. k cukura

1 tēj. k. sāls

Nomizo sīksīpolus un gurķi. Gurķi izgrebj ar grebjamo nazi mazās pērlītēs vai sagriež stienīšos (apm. 1cm). Katliņā 150 ml ūdens liek vārīties ābolu etiķi, cukuru un uz pusēm pārgrieztus sīksīpolus.

Vāra aptuveni 10 min., tad pievieno sagatavoto svaigo gurķi, noņem no plīts un pārliek citā traukā strauji atdzist.

Citronu majo mērce

(kas nevēlas darboties, var ņemt majonēzi):

3 olas

1 ēd. k. citronu sulas

1 ēd. k. baltvīna etiķa

150 ml augu valsts eļļas

sāli, cukura šķipsnu

Virs ūdens peldes, vienlaikus kuļot, silda olas, etiķa, sāls un cukura maisījumu. Masa nedrīkst pārkarst, citādi ola sarecēs. Tad pakāpeniski, lēni lejot klāt, masā iekuļ eļļu. Mērcei jābūt bieza krējuma konsistencē un ziloņkaula tonī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko