Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Būgers atgriezies! Piecās kopijās

Šķirnes suņu cienītāji nereti ir gatavi maksāt lielu naudu par iemīļotās šķirnes kucēniem, bet reti kurš ir samaksājis tik dārgu cenu kā amerikāniete Bernana Makinija. Par pieciem kucēniem viņai nācās samaksāt 50 000 dolāru (23 000 latu), tātad katrs kucēns izmaksājis 10 000 dolāru (4500 latu). Taču viņas mīluļi nav parasti kucēni, bet gan pirms diviem gadiem mirušā suņa Būgera kopijas. 57 gadus vecā Holivudas iedzīvotāja B.Makinija nespēja pārdzīvot sava mīluļa nāvi, tāpēc samaksāja 50 000 dolāru Dienvidkorejas zinātniekiem, lai viņi klonētu Būgeru. Nesen pasaulē nākuši pieci kucēni.

"Tas ir brīnums, jo atkal varu smieties un justies dzīva," vēsta B.Makinija. Viņa atceras, ka pirms 12 gadiem paņēmusi pitbulterjeru Būgeru no patversmes. Suns kļuvis par uzticīgu pavadoni un reiz izglābis viņai dzīvību, atvairot cita suņa uzbrukumu. B.Makinija toreiz tika smagi ievainota un kādu laiku bija spiesta pavadīt ratiņkrēslā. Būgers palīdzējis viņai atvērt durvis un apģērbties. B.Makinija ļoti pārdzīvoja, kad Būgers pirms diviem gadiem nomira ar vēzi. Viņa saglabāja suņa šūnas, ko varēja izmantot klonēšanai.

Dienvidkorejas zinātnieki sākotnēji par šo pakalpojumu prasīja 150 000 dolāru, bet vēlāk piekrita samazināt cenu līdz 50 000 dolāru, jo B.Makinija ir pirmā kliente. B.Makinija pārdeva savu māju ASV, lai savāktu naudu, kas nepieciešama Būgera klonēšanai.

Divas kucītes iznēsāja piecus kucēnus, kas radīti no Būgera šūnām. Ģenētiski viņi būs tēva kopija. "Es sapņoju par dienu, kad katrs varēs atļauties klonēt savu mājdzīvnieku, jo mīluļa zaudēšana ir ļoti sāpīgs pārdzīvojums," vēsta B.Makinija. Zinātnieku nākamais projekts ir saistīts ar kamieļu klonēšanu, ko pieprasa turīgi ļaudis no Tuvo Austrumu reģiona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko