Pēc maltītes iegriezieties brasērijā (bistro) L"ultime atome, kurā pieejamas apmēram piecdesmit Beļģijā brūvētas alus šķirnes. Lielākā daļa no tām arī mūsdienās rūgst klosteru pagrabos un tiek pasniegtas oriģināla dizaina glāzēs. Beļģu alus ir stiprs - nereti 12-14%. Savukārt tējas cienītājiem jāuzmeklē Briseles labākā tējas bodīte Comptoir Florian, 17 rue Saint Boniface, kuras saimnieki divreiz gadā paši dodas uz Nepālu, Ķīnu vai Japānu, lai preci iepirktu tieši no tējas lauku īpašniekiem. Šeit tēju salīdzina ar smalku vīnu, norādot uz toņkārtu atšķirībām, piemēram, pavasara un vasaras ražās, kā arī uz zemes sastāva un kalnu mikroklimata ietekmi uz dzēriena garšu. Tēju varat pirkt līdzi nešanai vai nobaudīt uz vietas veikaliņa kamīna istabā.
Ziemas vakariem ieteiktu zāļu tēju Hermes, kuras recepte bodītes īpašniekiem ir īpaši izdevusies. Uzlējuma pamatā ir citronzāle ar lavandas, rozmarīna un citu dienvidu augu aromātu.
Viena no Briseles gastronomijas pērlēm meklējama piecu minūšu gājienā no Svētā Bonifācija laukuma. Ja vēlaties baudīt izcilu, autentisku, bet mazliet oriģinālu itāļu virtuvi, uzmeklējiet Creche des Artistes (Mākslinieku bērnudārzs - tulk. no franču valodas), kura atrodas aiz divām pelēkām, noplukušām daudzstāvu mājām Tulipe autostāvvietas apkārtnē, rue de la Cr?che 21. Tiesa, restorāniņu atrast nav viegli, tomēr pūliņi noteikti atmaksāsies. Restorāna īpašniekam ir viens no labākajiem un izmeklētākajiem itāļu vīna pagrabiem Briselē, par ko varat pārliecināties nobaudot kādu no vīniem vai arī vienkārši nokāpjot pagrabstāvā, kur smalkā kolekcija ir noguldīta lielos, pītos grozos.
Patīkami pārsteidz, ka, ja vīna garša neiepatīkas, atkorķētā pudele tiek nomainīta pret citu. Īpašnieks acīmredzot vēlas, lai restorāniņa apmeklētāji atrastu un baudītu sev tīkamāko vīnu, nemokoties ar kādu no viņa kolekcijas īpatnējiem atradumiem. Reiz viesmīlis mums ieteica pagaršošanai kādu savdabīgu un paretu vīnu no Sicīlijas. Vīnogas bija augušas izteikti vulkāniskā augsnē, un vīnam piemita dziļa minerāla garša, ko retais spētu paciest un novērtēt. Mums tas garšoja pēc vecām zeķēm. Pudele bija jānomaina.