Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Četri ceļotāji jau paguvuši apmeklēt visus 30 "Dižās Baltijas apceļošanas" objektus

Mēnesi pēc Dižās Baltijas apceļošanas akcijas sākuma desmit ceļotāji jau paguvuši apceļot visus desmit projektā iekļautos pašmāju objektus, bet četri cilvēki, tostarp no Latvijas, līdz jūlijam apmeklējuši visus 30 objektus visās trīs Baltijas valstīs, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA).

Akcija sākās 1.maijā, tā noritēs līdz 30.septembrim. Aktivitāte, pēc Baltijas tūrisma tirgus speciālistes Maijas Počas un arī objektu īpašnieku domām, varētu pieaugt. Tas esot nojaušams no akcijai reģistrējušos cilvēku skaita, kas sasniedzis 1400 dalībnieku līdz 1.jūlijam, kā arī intereses par projekta mājaslapu - no maija līdz jūnija beigām to bija apmeklējuši 55 000 interesentu, lielākoties no Lietuvas un Latvijas. Mājaslapu skatījuši arī pārsimt briti, somi, amerikāņi, īri, vācieši, norvēģi, krievi – kopumā interesenti no 90 valstīm.

Pirmie ceļošanas maratona finišētāji balvas saņems pirms akcijas beigām, bet noslēgumā starp tiem dalībniekiem, kuri līdz spēles beigām būs apmeklējuši visus vai vismaz 24 no 30 galamērķiem izlozēs galveno balvu. Sarp tiem, kas līdz spēles beigām būs apmeklējuši vismaz 18 no 30 objektiem, tiks izlozētas Baltijas balvas, bet papildus balvas piešķirs vēl citiem aktīviem dalībniekiem.

Ceļotāju apmeklētākie objekti Latvijā ir livoniešu apmetne "Godesverda" pie Turaidas, Vienkoču parks un vikingu laiva "Lāšplēsis", Igaunijā - Olustveres keramikas un stikla darbnīca, Tallinas Botāniskais dārzs un Igaunijas Veselības aizsardzības muzejs, bet Lietuvā – akmens skulptūru parks "Vilnoja", Vaska figūru muzejs Viļņas vecpilsētā un Bistrampolio muiža.

Dižā Baltijas apceļošana ir triju Baltijas valstu tūrisma kopprojekts, ko tūrisma institūcijas organizē ceturto gadu, mudinot apskatīt interesantus jaunos tūrisma objektus visās trijās Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.10.2024

Ar gadiem cerības uz mīlestību, līdz nāve šķirs, kļūst arvien reālākas.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko