Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Credo solista Gunta Veita dzīvoklis Vecmīlgrāvī

Guntis Veits pieved pie loga: "Skaties - tur dūmakā redzama jūra, aiz tām mājām ir Daugava, bet no lodžijas, kā ar roku aizsniedzams, mirdz Ķīšezera spogulis." Augšējais stāvs deviņstāvu mājā. Neticami, ka pirms trim gadiem te atradās parasts trīsistabu dzīvoklis - raspašonka. Dziedātājs atceras: "Ienācu, paskatījos pa logu, ieraudzīju visus ūdeņus un sapratu, ka gribu te dzīvot."

Sāk no otra gala


Guntis stāsta pilnīgi neticamas lietas. Piemēram, ka pēc oficiālo atļauju saņemšanas attiecīgajās instancēs par iecerētajām pārbūvēm, no brīža, kad tika nojauktas istabu starpsienas un izņemtas durvis, līdz brīdim, kad dziedātājs sācis ievākties jaunajā dzīvoklī, pagājuši tikai trīs mēneši! Credo dziedātājs skaidri zinājis, ka grib nevis trīs mazus būcenīšus, bet vienu lielu, ar virtuvi apvienotu istabu un guļamistabu. Guntis akcentē tieši lielo sagatavošanās darbu: "Vispirms visu izdomāju un uzzīmēju. Var teikt, ka sāku no otra gala - izdomāju, kādas būs mēbeles, un tad izbrīvēju tām vietu, iekārtoju nišu vai izņēmu sienu." Guntis zināja, kāds viņam būs televizors, un tam tika izbrīvēta siena pretī dīvānam. Vannas istabā viņš gribēja savam augumam atbilstīgu vannu, tāpēc siena tika pabīdīta uz priekšu, nedaudz atņemot vietu koridoram. No dzīvojamās istabas vidus līdz logam iekārtots neliels paaugstinājums. Uz tā atrodas ērts dīvāns un avīžu galdiņš. Draugi smējušies, ka Guntis visu mūžu uz skatuves, tāpēc gribot uz tās atrasties arī mājās. Credo solists gan nosūkstās, ka sākumā pret paaugstinājumu naktīs esot dauzījis kājas un klupis, tagad jau pierasts.

Pagarina un paplašina


Mūsdienīgi un pārdomāti iekārtotajā interjerā acis piesaista griesti. Pa tiem visā garumā stiepjas tādas kā vecas sijas. Mājastēvs komentē: "Vizuāli sijas istabu pagarina, bet praktiski tajās paslēpti visi elektrības vadi." Dzīvoklis ir tikai 62 kvadrātmetrus liels, bet - lieku roku uz sirds! - izskatās daudz plašāks! Tas panākts ar logiem un daudzajiem spoguļiem dzīvojamā istabā. Guntis spoguļus netur tikai guļamistabā: "Nepatīk, un viss!"

Interjers nav piedrazots ar nevajadzīgām lietām, elektrības vadiem un mēbelēm, kurām nav reāla lietojuma. Fotogrāfs Uldis Briedis spriež: "Tādu rezultātu var panākt tad, ja pats visu plāno, nevis salīgti meistari, kas pēc sava prāta taisa eiroremontu."

Dzīvojamā istabā iespīd vakara saule, tās spilgtos, karstos starus notušē tumši oranžas žalūzijas. Savukārt uz lodžiju krīt rīta saule, tur iekārtots atzveltnis un tents, kas sargā no saules spožuma un lietus slapjuma. Guntis uzsver, ka šajā dzīvoklī nav nekā ekskluzīva un dārga, viss pieejams veikalos vai bez problēmām pasūtāms. Iinteresanto pakaramo priekšnamam Guntis iegādājies nejauši: "Iegāju veikalā un to ieraudzīju. Maksāja 15 vai 20 latu. Kāpēc pasūtīt gluži vai zelta pakaramo, ja šis ir gana labs?"

Ciklīdas nav jāved pastaigā


Tā iegādāti arī gaismekļi, kas parasti sagādā lielas raizes - veikalos izvēle liela, ej un atrodi to, kas vislabāk izskatīsies konkrētā dzīvokļa interjerā! Guntis īpaši nelauza galvu par šīm lietām - viņam jau iepriekš skaidrs redzējums, kas kur atradīsies un kā izskatīsies.

Dzīvojamai istabai jauku rozīnīti piešķir akvārijs ar ciklīdām. Guntis stāsta par zivtiņu plēsonīgo dabu - "ja ilgi nedosi tām ēst, izdzīvos tikai viena, apēdot pārējās". Šīm krāsainajām peldētājām gan tas nedraudot - Gunta prombūtnes laikā akvārijā ievieto automātisko dozatoru - barības padevēju. Ciklīdām te patīk. Guntis rāda, kādas tās bijušas pagājušā gada aprīlī - taču aiz labas dzīves izstiepušās sprīža garumā!

Dziedātājs nelepojas ar dzīvokļa ekskluzivitāti, bet ar mājību, ērtībām, svaigo gaisu un plašumu un bilst, ka ir tikai viens mīnuss: "Mājās iznāk būt tikai vēlās naktīs. Tāds darbs!"

Priecājamies, ka esam solistu noķēruši "aiz astes" - jau piektdien Talsos notiks muzikālās izrādes Robins Huds pirmizrāde, kurā Guntis spēlēs karali, 1.septembrī Dzintaru koncertzālē Credo jubilejas koncerts, bet no 2.septembra Guntis dziedās kopā ar zvaigzni. Ar kuru? Dziedātājs neatzīstas, saka - tas noslēpums, bet paver spraugu priekškarā - ar kādu populāru aktrisi! Tiešām - laimīgs cilvēks, kurš no rīta ar prieku dodas uz darbu, bet vakarā, lai cik arī vēls nebūtu, ar prieku atgriežas skaisti iekārtotajā mājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neierastais ābolu obstlers

Laikā, kad radu, draugu, paziņu un sociālo tīklu burbulī galvenais jautājums ir "Vai tev nevajag ābolus?", pastāstīšu par kādu mums mazāk pazīstamu ābolu brendiju – obstleru.

Oktobra garša

Āboli, burkāni un kukurūza no pašu dārza rudenīgos ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko