Kopš pāris reižu būts šajā kebabnīcā, tā ir progresējusi - sākumā vistas gaļas kebabā bija pārāk daudz lavaša, reizēm tas arī likās remdens. Senāk pārdevējai vien bija zināms, kas ēdienkartē, bet tagad uz rūts jau parādījušās krāsainas fotogrāfijas ar ēdieniem, kas tur pieejami (jau minētais kebabs, dolma, podiņš, šašliks). - Kas no tā, kas vitrīnā, jums ir? - krieviski pavaicāja kāds klients. - Kebabs un podiņš, - atbildēja pārdevēja (uz rūts attēloti pieci ēdieni). - Kas podiņā? - Dārzeņi un gaļa. - Kāda gaļa - cūkas, teļa, liellopu? - Liellopu. - Laba? - Nu liellopu gaļa! (Pamēģināju, podiņš bija garšīgs, ja nu vienīgi nedaudz par taukainu.) Vietai piemīt šarmanti provinciāls Āgenskalna stila serviss un interjers, taču kebabi ir gardi un lēti - Ls 2,50.
Otra novērotā Āgenskalna kebabnīca - Kebabu bistro - darbojas jau nepilnu gadu Kalnciema ielā, gandrīz pie Melnsila ielas stūra. Arī tajā kebabs ir garšīgs, pati kebabnīca gaiša un patīkama, apkalpotāja ļoti komunikabla. Lielais kebabs maksā Ls 2,30, mazais - Ls 1,80. Šķita gan, ka ventilācija šai vietā tā īsti labi nedarbojas. Savādi bija arī novērot, kā pārdevēja šo visnotaļ pieprasīto produktu (visu laiku bija rinda) cenšas griezt ar parasto, nevis elektrisko nazi. Liekas, tā ir visai grūti, strādājot tempā.
Abās vietās kebabi ir uzteicami (lai gan ne gluži tik labi kā Dzirnavu ielas Food Box). Teorētiski Mazajā Nometņu ielā gan ir plašāka ēdienkarte un arī darba laiks ir neierobežots, savukārt Kalnciema ielas iestādījums ir gaišāks savā noskaņā. Tie gan nekonkurē, atrazdamies katrs savā Āgenskalna malā. Ne vienā, ne otrā vietā, protams, nav nekā veģetāra, taču ko tādu prasīt no Āgenskalna šai vēstures stadijā, iespējams, vēl būtu pāragri.
***
Dunera kebabs azerbaidžāņu gaumē
Mazā Nometņu 17 - cauru diennakti
interjers **
virtuve ****
apkalpošana ***
Kebabu bistro
Kalnciema iela 32, plkst. 10-21
interjers ***
virtuve ****
apkalpošana ****