Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dziesminieks Uldis Ozols uzstāsies Reiterna namā

21.martā plkst.19.00 ar koncertu Latvijas 1.Rokkafejnīcā Reiterna nams uzstāsies dziesminieks Uldis Ozols, informēja koncerta rīkotāji.

U.Ozols, dzimis Liepājā, bet skolojies Rīgā, ģitāras spēlei pievērsies pēc atgriešanās no obligātā dienesta padomju armijā. Cenšoties iemācīties tolaik nepublicētās un noslēpumainās Imanta Kalniņa dziesmas, sācis dziedāt un spēlēt Austras Pumpures programmās, kļūstot par vienu no austrasbērniem. Pateicoties komponista I.Kalniņa radītajai dziesmotajai gaisotnei Liepājā, tāpat kā daudzi austrasbērni, viņš sāka arī sacerēt dziesmas.

U.Ozols savām dziesmām izvēlējies ne tikai tautasdziesmas, bet arī autoru dzeju, tostarp Māras Zālītes, Ojāra Vācieša, Māra Melgalva, Ārijas Elksnes, Olafa Gūtmaņa, Ulda Graša, arī Liepājas dzejnieka Augusta Strausa, Kokneses dzejnieces Anitas Svētiņas, Noras Kalnas, Intas Riekstiņas, Rudītes Losānes, Jāņa Plotnieka un bijušā klasesbiedra Māra Čečiņa sarakstītās rindas. Viņa dziesmu pūrā pūrā ir arī daudzas tautā pazīstamas kompozīcijas, piemēram, Dziesmiņa, Dvēselīte, Nesaki man neko, Vēl mazliet, Ne nieka man nevajag no jums, Peļu paladziņš, Mans brālis, Sauciet to par teātri, Čigāni, Zemgalei.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu Latvijas 1.Rokkafejnīcas Reiterna nams (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) lielajā zālē (2.stāvā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko