Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Erotisku noskaņu veicinošu augu izstāde LU Botāniskajā dārzā

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā no 14.februāra līdz 14.aprīlim, līdz ar acāliju ziedēšanu, pavasarīgi vieglprātīgā noskaņā ir apskatāma izstāde _Kā sagrozīt galvu?!.... _Tajā apkopoti augi, receptes, padomi, kas veicina erotiskas noskaņas vai rada liktenīgu pievilcību, informēja izstādes veidotāji. Izstādes atklāšanā Botāniskā dārza Palmu mājā varēs baudīt mīlas dzeju pazīstamu dzejnieču lasījumā.

Lai arī saskaņā ar ASV Pārtikas un zāļu dienestu augu vai dzīvnieku izcelsmes afrodiziaki neeksistē, senās gudrības vēsta par īpašu eliksīru, smaržu, ēdienu un citu produktu lietotāju spēju piesaistīt pretējo dzimumu un iedarboties uz noteiktiem orgāniem zemjostas rajonā, norādīja LU pārstāvji. Daļa izejvielu ir bagātas ar vitamīniem, minerālvielām, olbaltumvielām un citām cilvēkam derīgiem savienojumiem, citas ietekmē sirdsdarbību, daļai ir narkotisks vai cits iespaids. Ar mīlestību un seksu tiem varbūt arī nav tieša sakara, jo, kā mūsdienās ir atklāts, galvenais šo procesu regulējošais orgāns atrodas virs pleciem, starp ausīm... Izstādē ir iespēja ielūkoties kādus augus un kā cilvēki ir lietojuši, lai sevi apliecinātu, piesaistītu vēlamo personu, cik pārsteidzoša ir dažādu tautu tradīcijas, kultūra, vēsture šajā jomā, skaidroja izstādes veidotāji.

Izstāde Kā sagrozīt galvu?!... tiks atklāta Valentīna dienā. Šajā dienā Botāniskais dārzs būs atvērts no 9.00 līdz plkst.21.00, bet plkst.17.00 Palmu mājā varēs baudīt mīlas dzeju Amandas Aizpurietes, Harija Krūzes, Sarmas Upeslejas un Daigas Lapānes lasījumā. Ikvienam, savu romantisko dvēseli vārdos ietērpt aicinātajam, būs ļauts izmantot dzejas brīvo mikrofonu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko