Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Es neesmu neveiksminiece

Mana visdziļākā pārliecība ir tāda, ka miera laikā bērnunamu esamība ir kauns valstij. Pie varas esošie izgāž milzīgas naudas summas šādu namu uzturēšanai, bet diemžēl salīdzinoši maza daļa no bērnunamu audzēkņiem ir gatavi paši veidot savu pieaugušā cilvēka dzīvi, jo reāli viņi ir redzējuši tikai un vienīgi kolektīvo dzīvi bērnunamā. Valstij ar ievērojamiem naudas līdzekļiem vajadzētu balstīt tās ģimenes, kuras ir ar mieru paņemt audzināšanā svešu bērnu.

Protams, situācija ģimenē jākontrolē, lai piešķirtā nauda netiktu iztērēta, piemēram, alkoholam. Tā bērns veidotos par cilvēku, kuram ģimene ir svarīga. Atceros, kad man pašai piedzima trešais bērniņš, divi pirmie jau bija mazliet paaugušies, mēs ar vīru būtu gribējuši paņemt vēl vienu meitiņu, jo dzemdēt vairs nevarēju, taču tikai un vienīgi materiālā stāvokļa dēļ to nevarējām atļauties. Tie daži lati, kuri šādos gadījumos pienācās no valsts, ne vismazākajā mērā nevarēja segt pat desmito daļu no izdevumiem, kas bērnam būtu nepieciešami. Taču bērnunamu bērniem nezin kāpēc naudu varēja iedalīt. Kāpēc tāda pat summa nevarētu tikt piešķirta tam pašam bērnam arī tad, ja viņu audzināšanā paņemtu ģimene?

Ja runājam par nepilnām ģimenēm, kategoriski esmu pret vārdu savārstījumu "vientuļā māte", jo viņa NAV vientuļa. Pati tādā ģimenē esmu uzaugusi. Zinu, ka tās ir papildus grūtības, taču nevar visus šos cilvēkus nosaukt par neveiksminiekiem - tā ir ciniska augstprātība. Piemēram, es sevi nekādā mērā nevaru nosaukt par neveiksminieci. Bērni ir izauguši, izmācījušies, strādā, ar vīru kopā esam nodzīvojuši jau vairāk nekā 30 gadu, bet pēc Baštika domām esmu taču no nepilnvērtīgās lūzeru ģimenes nākusi. Tieši šīm ģimenēm no valsts vajadzētu sagaidīt vislielāko palīdzību. Kāpēc ikmēneša bērnu pabalstu maksāt arī tai pilnajai ģimenei, kuras abi vecāki paši spēj uzturēt savus bērnus un kuriem šie daži lati faktiski neko nenozīmē!? Bet mammai, kura pa dzīvi cīnās viena, dubults pabalsta apmērs tomēr būtu svarīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko