Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gandrīz puse vīriešu pamestu sievieti, ja viņa pieņemtos svarā

Kā liecina jauna aptauja, kurā piedalījās 70 000 cilvēku no ASV, Lielbritānijas, Kanādas un Jaunzēlandes, 47% pamestu savu partneri, ja viņa pieņemtos svarā.

Analoģisku atbildi sniedza tikai 20% aptaujāto sieviešu.

Aptauju veica vīriešu interneta žurnāls "AskMen" sadarbībā ar sieviešu žurnālu "Cosmopolitan".

Kopumā aptaujas rezultāti atklāja, ka vīriešiem daudz vairāk nekā sievietēm rūp viņu partneru ārējais izskats, lai gan vienlaicīgi tie arī augstāk vērtē ģimeni.

"Lai arī vīrieši jūtas aizvien ērtāk, satiekot savas draudzenes internetā, un mazāk satraucas par to, ar ko viņa tur draudzējas, uz pārējo romantisko uzvedību laiks neatstāj nekādu ietekmi," pētījuma rezultātus komentēja "AskMen" galvenais redaktors Džeimss Bazils. "Bruņinieciskums nav miris, izmēram ir nozīme, sievietes piedod, bet vīrieši aizmirst."

Lai arī divas trešdaļas aptaujāto atzina, ka ir fantazējuši par savu partneru draudzenēm, 39% vīriešu izvēlējās ģimeni kā savu galveno un galīgo statusa simbolu. Turpretī 43% sieviešu par galveno statusa simbolu izvēlējās skaistu māju. Šādu atbildi sniedza tikai 6,5% vīriešu.

Viena lieta, par kuru abi dzimumi izrādīja vienprātību, bija dzimstības kontroles metodes. Vairāk nekā puse sieviešu atzina, ka gribētu, lai viņu partneri lietotu hormonālo kontracepciju vīriešiem, ja tāda tiktu izgudrota, savukārt divas trešdaļas vīriešu pauda gatavību šādu kontracepciju lietot.

Runājot par to, kurš maksā par ko pirmajos randiņos, 38% sieviešu norādīja, ka abiem vajadzētu maksāt par sevi, tikmēr 33% vīriešu uzskata, ka visus izdevumus vajadzētu segt vīrietim. 59% vīriešu atzina, ka vīrietim vajadzētu izmaksāt sievietei vakariņas - vismaz līdz brīdim, kad nodibinātas attiecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko