Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Guntars Račs nevāra ūdeni divreiz

Muzikanta trenažieris ir bungas. Dzīvojot mierīgi un prātīgi, slimības neķeras

Muzikanta darbs, vēlās stundas, emocionāla strādāšana ar citiem māksliniekiem ne vienmēr ir veselīga dzīvesveida sabiedrotie — saka Mic Rec dibinātājs Guntars Račs. Tomēr ir daži principi, kurus viņš cenšas ievērot.

Kas jums ir laba fizkultūra?

Koncerts. Tas dod iespēju fiziski uzlabot formu. Bundziniekam tā ir arī atpūta, ja pirms tam esi strādājis emocionāli saspringtu darbu pie datora. Savulaik trenējos boksā. Savā ziņā bungu kustības ar to sasaucas. Tā ir koncentrācija, precizitāte un ritmika. Bungas ir mans trenažieris. Plānoju uzlikt atkal boksa maisu, lai nezaudētu jaunības iemaņas. Tā var pacīnīties ar dažiem iedomātiem ienaidniekiem.

Kā mostaties?

Ar rīta vingrošanu. Neesmu gan pats uzcītīgākais. Man ir savs rīta komplekts, ja to esmu godīgi izpildījis, tiešām jūtos labāk. Tie ir gan fiziski vingrinājumi, gan domu koncentrēšana. Ar šiem paņēmieniem sevi nomierinu, ieelpoju. Katru rītu cenšos dzert svaigi spiestu sulu.

Vai ir kāds veselīgs vakara rituāls?

Ja iespējams, tā ir pastaiga. Dzīvojam Imantā, lai gan tur ir sabūvēts daudz māju, ir mežs, svaigs gaiss. Svaigs gaiss, laba kompānija ir svarīgākais, kas nepieciešams vakarā. Mēģinot tikt līdzi savai sešgadīgajai meitai, vakaros esmu sācis spēlēt tenisu. Kurš spēlē labāk, grūti pateikt. Ja viņa grib braukt ar riteni, es arī braucu. Ja viņa brauc ar skrejriteni, es arī braucu. Pavisam nesen pamatīgi apdauzījos, bet nāca par labu, sapratu, ko varu, ko nevaru. Tā kā dzīvoju pie stadiona, šad tad to izmantoju, lai izskrietu kādu apli.

Kā izvēlaties ēdienu?


Kvalitatīvu ēdienu lēti nevar nopirkt. Visa ģimene pievērš uzmanību tam, kas rakstīts uz etiķetēm. Kad lasu pētījumu, ka vietējais kartupelis satur vairāk nitrātu nekā no Francijas ievestais, gribas raudāt. Labprāt atbalstītu vietējos, bet apzināti pirkt to, kas indīgs, negribu. Esam izstaigājuši visus labākos Latvijas restorānus, paņēmuši labākās idejas, šobrīd gatavojam mājās. Un no labiem produktiem.

Cik svarīgs jums ir ūdens?

Nolēmām, ka ģimenē centīsimies lietot labas kvalitātes ūdeni. Lēti to nevar nopirkt, dodu priekšroku labam ūdenim, pārsvarā franču, tādam, par kuru esmu lasījis, ka tas ir drošs. Es nekad nevāru ūdeni divreiz, tas nomirst. Peldēšana ir mūsu mīļākā izklaide. Varētu peldēties un peldēties, bet nepatīk auksts ūdens. Ceļojot ziemā, obligāti izvēlamies viesnīcu, kurā ir baseins.

Kafiju lietojat?

Lietoju. Vienīgais mierinājums, ka dzeru labu kafiju. Kafijas dzeršana ir vairāk rituāls, tā nav ķermeņa nepieciešamība, bet saistīta ar omulību, lai diena sāktos.

Ģimenes ārstu bieži apmeklējat?

Ja esmu saaukstējies. Pirmo gadu esmu potējies pret ērču encefalītu. Ilgu laiku turējos pretī, jo ārstu viedokļi — vajag vai nevajag potēties — dalās.

Kaitīgie ieradumi ir?

Vairāk nekā desmit gadu nesmēķēju, atmetu ar pirmo plāksteri. Ilgu laiku emu bijis pilnīgs atturībnieks, bet jaunībā alkoholu lietoju pārmērīgi. No laba sarkanvīna grūti atteikties, un to arī nedaru.

Jūsu darba birojs atrodas ārpus centra — Pārdaugavā. Vai tas iespaido labsajūtu?

Mūziķi ir emocionāli. Kad birojs bija Vecrīgā, biju sasniedzams katram. Tagad, lai atbrauktu, jāpiesaka vizīte. Tas palīdz sagatavoties — būs saspringta vai patīkama tikšanās. Tā ir lietu kārtība. Rāmums. Kaut gan vienmēr nākas pārvarēt stresu, ja zvana kāds ar milzīgām problēmām. Neuzņemos atrisināt to, ko nevaru. Pietiek ar savām problēmām.

Uz baznīcu ejat?


Agrāk biežāk gājām. Nejutīšos labi, ja nebūšu baznīcā galvenajos svētkos, bet arī ikdienas svētdienas dievkalpojumu cenšamies apmeklēt. Tas sakārto domas, dod pārliecību par nākamo nedēļu. Dod harmoniju, jo cilvēks, kurš neprasa palīdzību no Dieva, terorizē kādu citu cilvēku. Neesam radīti, lai dzīvotu vieni. Baznīca aizstāj daudzus ārstniecības līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko