Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Hemingveja mazmeita ar dokumentālo filmu vēlas atbrīvoties no dzimtas lāsta

Rakstnieka Ernesta Hemingveja mazmeita, aktrise Mariela Hemingveja, nākot klajā ar dokumentālo filmu par savu ģimeni, vēlas atbrīvoties no dzimtas lāsta un atklāt tumšās radinieku dzīves lapaspuses. Proti, jaunā filma vēstīs par vairākām Hemingveju paaudzēm, kuru pārstāvji cīnījušies ar atkarības problēmām, garīgās veselības traucējumiem un alkoholismu, kā rezultātā vairāki no viņiem nolēmuši dzīvi beigt ar pašnāvību.

M.Hemingveja atzīst, viņa gadiem ilgi centusies ignorēt to, ka viņas radinieki cīnījušies ar dažāda rakstura atkarībām un slimībām. Kā zināms, E.Hemingvejs, Nobela prēmijas ieguvējs, 1961.gadā dzīvi beidza pašnāvībā, atdarinot savu tēvu, kurš nošāvās. 1996.gadā aktrises māsa Margo 42 gadu vecumā savukārt mira no narkotiku pārdozēšanas, bet jaunākā ģimenes atvase Džoana dekādi pavadījusi psihoneiroloģiskās klīnikās.

51 gadus vecā aktrise Meriela, kura plašāku atpazīstamību guva pateicoties lomai Vudija Alena filmā Manhattan, stāsta, ka arī pati savulaik cīnījusies ar depresiju. Ar filmu Running from Crazy (Skrienot no trakajiem) aktrise vēlas uzrunāt cilvēkus, kuru ģimenes locekļiem ir garīgās veselības traucējumi.

„Šīs dokumentālās filmas veidošana man bija gluži kā terapija. Tikai nesen es attapos, ka man tik ilgi ir bijusi depresija, taču visbeidzot esmu laimīga. Garīgie traucējumi, it īpaši ASV, joprojām ir tabu. Es ceru, ka tas, kam mana ģimene ir izgājusi cauri, palīdzēs citiem runāt par šīm problēmām,“ aģentūrai Reuters atzina aktrise.

„Dažādi lēmumi attiecībā uz dzīvesstilu spēj mainīt dzīves gaitu. Esmu varējusi mainīt savu dzīvi, pateicoties ēdienam, ko ēdu, tam, ko dzeru, un ikdienas nodarbēm. Esmu spējusi atrast balansu,“ atklāja M.Hemingveja.

Filmas Running from Crazy pirmizrāde notika Sandensas festivālā, šopavasar kinolente tiks demonstrēta arī Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko