Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izdevums Time Pussy Riot izvirza Gada cilvēka nominācijai

Prestižais izdevums Time izvirzījis pankroka grupas Pussy Riot dalībnieces nominācijai 2012.Gada cilvēks, vēsta aģentūra Ria Novosti.

Kopā ar dalībniecēm Gada cilvēka titulam šogad nominēts arī ASV prezidents Baraks Obama, ASV Valsts sekretāre Hilarija Kintone, olimpiskais čempions Maikls Felpss, kopumā pavisam 40 kandidātu.

„Gadā, kad tik daudzām brīvības balsīm un disidentiem piespriesti skarbi sodi, krievu feministu pankroka grupa Pussy Riot ir maksājusi īpaši augstu cenu par provokatīvu politisko izpausmi,“ paziņojuši izdevuma Time pārstāvji.

Kā zināms, februārī Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!", par ko tika apsūdzētas huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim Pussy Riot dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu. Pēc apelācijas prasības izskatīšanas oktobrī J.Samucevičai piespriestais sods tika mainīts pret nosacītu, un dalībniece tika atbrīvota tiesas zālē. Pārējām divām dalībniecēm sods tika atstāts spēkā, un viņas tika nogādātas uz Mordvijas un Permas cietumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko