Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jau desmito gadu visā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Jauniešu diena

Jau desmito gadu visā pasaulē 12.augustā tiek svinēta Starptautiskā Jauniešu diena un arī šogad Latvijas Jaunatnes padome kopā ar visiem jauniešiem to atzīmēs ar vērienīgu pasākumu Līvu laukumā.

Šogad "Jauniešu diena" notiks divos cēlienos. Pirmajā cēlienā "Bohēmiskājās brokastīs" (plkst.9.00-12.00) vienuviet sastapsies dzeja, māksla un mūzika. 12.augusta rītā brokastu kafijai un tējai, pašceptiem cepumiem, kā arī dažādiem citiem gardumiem pievienosies arī jauno dzejnieku lasītā dzeja, mākslinieku darbi un mūziķu spēlētās melodijas.

"Jauniešu dienu" otrajā cēlienā – ballītē, zem milzu telts, (plks.15.00-21.00) uzstāsies tādas grupas kā "Double Face Eals", "Iedomu Spārni", "Latte", "Tumors", "Monkey rock", "The Pictures", "Ēnas", "Dziļā nemaņā", "The Inspirers". Par jaunatnes kustības popularizēšanu rūpēsies jauniešu nevalstiskās organizācijas "Papardes zieds", "Man rūp" u.c., kā arī Latvijas Jaunatnes padome veidojot instalāciju par jauniešu iespējām Latvijā. Būs arī radošās darbnīcas, kur jebkurš interesents varēs iemācīties veidot sev auskarus, krelles, piespraudes un citas rotaslietas, kā arī zīmēt un līmēt un veidot savus komiksuss.

Jauniešu dienas mērķis ir veicināt jauniešu radošo darbību, parādīt sabiedrībai jauniešu un jauniešu iespēju dažādību, kā arī jauniešu kultūras izpausmju daudzveidību Latvijā. Galvenie Jauniešu dienas uzdevumi ir veicināt jauniešu radošo darbību, radot jaunatnes dažādības attīstībai un kultūras veicināšanai labvēlīgu vidi, atbalstīt jauniešu, jauniešu iniciatīvu grupu, jaunatnes organizāciju projektus kultūras jomā, uzrunājot Latvijas jauniešus tieši viņiem veltītā dienā, demonstrējot visplašākās iespējas būt aktīviem dažādās jomās.

12.augusta "Jauniešu dienu" programma

1.cēliens plkst. 9.00-12.00

Bohēmiskās brokastis

Dzeja un māksla vienuviet! Pašcepti cepumi un kopīga brokastu tēja un kafija ar jaunajiem dzejniekiem un viņu dzeju, māksliniekiem un mūziķiem.

2. cēliens plkst.15.00-21.00

Jauniešu ballīte

•Radošās darbnīcas – meistaru pavadībā varēs veidot krelles, sprādzītes, auskarus, piespraudes u.c., kā arī zīmēt un līmēt.

•Jauniešu tilts – ikvienam jaunietim dota iespēja parakstīties par jauniešu iespējām Latvijā un ievietot savu parakstu milzu instalācijā, kas filozofiski atgādina tiltu no jauniešiem uz apkārtējo pasauli

•Jauniešu NVO aktivitātes – popularizējot jauniešu kustību "Jauniešu dienās" piedalās "Papardes zieds", organizācija "Man rūp" u.c.

•Jauniešu ballītes koncerts –visas dienas garumā muzicēs grupas "Double Face Eals", "Iedomu spārni", "Tumors" , "Latte", "Monkey rock", "The Pictures", "Ēnas", "Oranžās brīvdienas", "Dziļā nemaņā", "The Inspirers" un dziedātāji- Nikolajs Puzikovs, Viktorija Plēpe, Ieva Sutugova, Džuda, un dvīnītes- Anna un Katrīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko