Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Jaunākās atpūtas iespējas Latvijas pierobežā

"Miegamos vietas", "naktinis klubas" un "boulingas" — izlasot Lietuvas mājaslapā tik viesmīlīgus vārdus, tā vien gribas 14.februārī doties tieši uz kaimiņzemi. Īstais laiks romantiskai bēgšanai! Tāpēc TVIzklaide devās uz tūrisma izstādi Balttour 2008, lai raudzītu jaunākos ceļojumu galamērķus un aktivitātes, ko piedāvā kaimiņzemes.

LIETUVA

Kaķu muzejs

Ja nav ar ko pavadīt romantisko dienu un, esiet nu atklātas pret sevi, brūtgāna nav, turklāt 25 gadu jubileja nosvinēta, jāņem zem elkoņa draudzenes un jādodas uz Šauļiem. Tur ir kaķu muzejs ar īstu runci! Muzejā iespējams dzirdēt stāstus no kaķu dzīves, ekspozīcijā ir vairāk nekā desmit tūkstošu kaķveidīgu lietu no visas pasaules: suvenīros, atklātnēs, uz traukiem, pastmarkās, grāmatās, dzejoļos, fotogrāfijās, slavenu mākslinieku darbos. Kaķi iekārtojušies uz krēsliem, krāsainās vitrāžās, kāpņu margu ornamentos. Kaķenītes un kaķēni radīti no porcelāna, kristāla, dzintara un keramikas.

Adrese: Žuvininku i. 18, Šauļi. Darba laiks: no otrdienas līdz sestdienai plkst.11—17. Tālr. +370 41 523883.

Šaušana un ekstrēms

Ģintauts Rusteika dzīvo netālu no Klaipēdas un savā viesu mājā Prie šaltinio piedāvā amorisku izpriecu — šaušanu mērķī ar loku. Asām izjūtām noderēs ekstrēms nobrauciens pa Minijas upi, savukārt ķermeņa atpūtināšanai derēs karsta pirts un alus baudīšana, sēžot karstā kubulā zem klajas debess. Mājaslapa www.priesaltinio ziņo, ka viesu mājā ir arī "miegamos vietas". Adrese: Lapiu k, Vežaičiu sen., Klaipedos r. Tālr.+370 610 32237.

Šokolado namai

Jauka kafejnīca, kurā var nogaršot vairāk nekā 150 šķirņu melnās, baltās un piena šokolādes, konfektes, trifeles ar riekstu masas pildījumu, mokas kafijas marcipānu, franču trifeles ar brendiju, balto šokolādi ar aprikozēm un kanēli. Konfektes ir roku darbs! Šokolādes nama saimnieks Ģintars, kurš izstādē Balttour sevi dēvē par Dzintaru, stāsta, ka Šokolado namai ir līdzīga Emīla Gustava kafejnīcai, vien pie viņa trifeles varot gatavot arī paši apmeklētāji.

Grupām iepriekš jāpiesakās pa tālr.+37065299864. Adrese: Traku g. 13, Vilnius, www.chocolate.lt.

IGAUNIJA

Hījumā sala

Ja prom — tad prom uz arhipelāgu! Apceļot 1000 km2 mazo salu var gan kājām, gan ar nūjām, gan velosipēdiem. Hījumā ir attīstīts ekotūrisms un putnu vērošana, senlaicīgs šarms piemīt mazajām ostām, baznīcām un zvejnieku būdām. Hījumā ir viss, kā pienākas: gan bankomāti, gan naktsmājas, gan ēstuves.

Tūrisma informācijas centrs: Hiiu 1, Kardla. Tālr.+372 462 2232, www.hiiumaa.ee.

SPA Pērnavā

Igaunija ir bagāta ar spa centriem. Viens no tuvākajiem Latvijas robežai ir Kubija (www.kubija.ee) pie Veru pilsētas, kā arī Pērnavā — Tervise Paradiis Side (www.spa.ee) ar plašu spa procedūru piedāvājumu, ūdens relaksācijas parku ar nobraucieniem un baseiniem, kā arī restorānu ar skatu uz jūtu. Ja šis skats netīk, netālu ir sena jūgendstila ēka, kurā iekārtots restorāns Amende Villa, ko ieskauj parks (www.amende.ee). Lieliski ēdieni un smalki vīni, dzīvā mūzika.

Pērnavas tūrisma informācijas centrs: Ruutli 16, Parnu. Tālr. +372 447 3000, www.parnu.ee.

LATVIJA

Vīri, beidzot kaut kas arī jums! Beidzot sievietes jūs iepriecinās! Beidzot jūsu pūles tiks atalgotas! 23.februāra rītā viņas nepasniegs gultā šokolādes sirdis, bet aizsies jums acis un sēdinās automašīnā. Viņas jūs vedīs uz Zeltiņiem Alūksnes rajonā, jo tur notiks Vīriešu diena jeb diena vīriem. Bijušajā PSRS stratēģiskajā kodolraķešu bāzē varēs izīrēt apvidus auto, kvadriciklus, veco bobiku, apskatīt angārus, bunkurus, raķešu palaišanas laukumus, ripināt baļķus, šaut ar gaiseni, spēlēt peintbolu. Notiks arī nelielas sacensības ar privātajām automašīnām.

Info: www.bazezeltinos.lv

Liepājas Karosta darbojas visu gadu, un to izstaigāt var kaut šodien. Būs auksti, tāpēc dāmas spiedīsies ciešāk pie krūts. Bet varbūt vēlaties divatā nonākt moku kambaros un justies pazemoti?…

Ja Valentīndiena šķiet pats nejēdzīgākais brīdis, kad ar mīļoto doties izbraucienā, soliet, lai pagaida līdz pavasarim un skaistam laikam, un tad tik viņa redzēs… iespējams, alpakas! Tās mīt Vīcežos Talsu rajonā. Iepriekš zvanīt Ivaram Forandam. Tālr.29403698.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko