Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jaundibinātajā suņu kino balvā triumfē Ugijs

Balvu saņemt ieradās arī četrkājainā aktiera īpašnieks un dresētājs Omārs von Millers. Viņš uzsvēra, ka Ugijs ir ne vien lielisks aktieris, bet arī fantastisks ģimenes loceklis. «Viņš guļ mums blakām,» dzīvnieka saimnieku citēja ziņu aģentūra Associated Press.
Pie pavisam īpašas balvas tikusi melnbaltās mēmās filmas Mākslinieks (The Artist) četrkājainā zvaigzne suns Ugijs. 10 gadu vecais terjers šonedēļ pirmajā jaundibinātajā Golden Collar Awards ceremonijā Losandželosā atzīts par gada labāko suni kinomākslā, apsteidzot dobermani Blekiju no Mārtina Skorsēzes filmas Hugo.

Ugijs savu desmit dzīves gadu laikā uzkrājis vērienīgu profesionālo pieredzi, turklāt šogad uz labākā četrkājainā aktiera nomināciju kandidēja arī ar lomu filmā Ūdens ziloņiem (Water for Elephants). Taču tagad suns atvadās no kino un dodas atpūtā. Ugijam diagnosticēta reta neiroloģiska saslimšana, kas uzliesmoja arī apbalvojumu nesušā Mākslinieka filmēšanas laikā.

«Skumji, ka tas notiek tieši tagad, kad viņš gūst lielākos panākumus savā karjerā, taču mēs domājam, ka vispareizāk būtu, ja mēs pēc Oskaru ceremonijas laistu viņu pensijā,» O. von Millers stāstīja laikrakstam The Guardian. Filma Mākslinieks saņēmusi desmit prestižās kinobalvas Oskars nominācijas, un to pasniegšanas ceremonijā 26. februārī plānota Ugija pēdējā publiskā uzstāšanās.

Lai gan tā bija tikai pirmā reize, kad pasniegtas Golden Collar Awards balvas, rīkotāji cer, ka nākamgad ceremonija būs jau tik nozīmīga, ka pasākumu translēs arī televīzijā. Bez Labākā suņa kinomākslā balvas pasniegtas vēl piecās kategorijās: Labākais suns ārzemju filmā, Labākais suns televīzijas seriālā, Labākais suns realitātes šovā, kā arī Labākais suns DVD filmā.

Industrijas pārstāvji uzsver, ka šāda apbalvošana ir īpaši svarīga, jo līdz šim četrkājaino filmu varoņu un to treneru panākumi atstāti novārtā. «Tas ir īpaši svarīgi visiem kinoindustrijā iesaistītajiem treneriem, jo mēs līdz šim neesam pienācīgi novērtēti, un cilvēki gluži vienkārši nesaprot, ka suņa trenēšana prasa simtiem un pat tūkstošiem stundu,» uzsvēra triumfējušā Ugija saimnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko