Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Jubileja bez dāvanas. Dāvanā — apēsta zupa

Labākās dāvanas ir tās, kas nāk no sirds. Vēl labāk — nav veikalā atrastas, bet pašu veidotas vai radītas, ietverot sevī visu mīlestību un cieņu, ko jūt pret dāvinātāju. Tādu dāvanu nevar nenovērtēt. Ja nu vienīgi bērnībā, tad vairāk gribas kaut ko konkrētu. Vēlāk prieku sagādā pārsteigums, bet pārsteigt kļūst arvien grūtāk.

Iekšēju sirds zemestrīci piedzīvoju, saņemot kādu īpašu velti. Dāvinātājs, iespējams, to nemaz neapzinās. Ciemos mani gaidīja jau piektdienas vakarā, bet uz pēdējo vilcienu nepaspēju. Braucu sestdien agri no rīta. Mans draugs bija saskumis. Saskumis par to, ka neatbraucu, ka nebūs pārsteiguma. Zupa esot apēsta. Viņš divas dienas neēda, badojās, bet kārdinājumam pretī nespēja turēties vēl vienu dienu, līdz es atbraukšu, un zupu notiesāja. Viņš to bija gatavojis no pēdējiem produktiem, vairāk naudas nebija. Taču upuris bija velts, un viņa pārdzīvojums par negausīgo rīcību bija patiess. Jā, zupu es nenogaršoju, toties pabaroju dvēseli.

Jubilejās dāvanas saņemt man netīk. Labāk, lai tas notiek brīdī, kad sirds pāri līst no vēlmes iepriecināt, apdāvināt, pārsteigt. Varbūt tas tāpēc, ka man dzīves svarīgākās jubilejas ir vienā mēnesī — decembrī. Tāpēc nav arī Ziemassvētku. Dažkārt izpaliku bez dāvanām, jo katram ap šo laiku savas rūpes. Dāvanas vairs negaidu. Sīkas grabažiņas, pavirši pirktas un bezpersoniskuma papīrā tītas, nav iepriecinājušas nekad. Ar ziediem gan nevar kļūdīties. To nekad nav par daudz. Man pat šķiet, ka ziedus pārāk maz dāvina.

Dižķibeles laikā ciemošanās kļuvušas biežākas. Tās vienmēr izvēršas par maziem svētkiem. Vienmēr ir kāds, kurš ir jāiepriecina, jādod cerība. Ejot ciemos, kā pievienoto vērtību produktiem (dāvanas vairs nepērku) ņemu līdzi ziedus. Arī jubilejai vai kādai citai tikšanās reizei iepērkos lielveikalā. Makaroni, saldais krējums, marinēti tomāti, lasis, vīns un vēl dažas sastāvdaļas manai īpašajai itāļu receptei, un pārsteigums gatavs! Mīlestība taču nāk caur vēderu! Tā nedaru es viena, katrs no viesiem nāk ar saviem produktiem un recepti. Kopīgi gatavojam dažādus gardumus, un tad divas dienas laukos zaļi padzīvojam. Gadījies, ka dāvinu arī naudu. Tikai tajos brīžos, ja redzu, ka tā ir būtiski nepieciešama izdzīvošanai.

***

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko